• Načítám...
>

Viniční altán v Grébovce projde rekonstrukcí

  • 15. července 2019,
  • 13:58,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Návštěvníci Grébovky si už letos nevychutnají posezení s výhledem z oblíbeného viničního altánu. Ten byl před několika dny uzavřen z důvodu rekonstrukce. Při ní bude obnovena část dřevěné konstrukce.

Reklama

Viniční altán v Havlíčkových sadech čeká rekonstrukce. Pro veřejnost proto bude až do konce tohoto roku zcela uzavřen.

"Každá stavba potřebuje po jisté době rekonstrukci. A toto je myslím po 10 letech, takže omítky už jsou degradované, pracuje tady vlhkost a dřevo také pracuje. Klimatické podmínky na to také působí, proto ty restaurátorské zásahy. Dojde k celkové rekonstrukci viničního altánu, kde se zrekonstruují interiéry i exteriéry a bude se pod dohledem restaurátora restaurovat dřevěná konstrukce, která je nad kavárnou," řekl Jiří Vacík, zástupce stavební společnosti.

Z tohoto důvodu bylo potřeba vypovědět smlouvu stávajícímu nájemci. Radnice MČ Praha 2 zároveň vypíše veřejnou soutěž na nového nájemce tohoto prostoru.

"Průběžně se udělá nové výběrové řízení na nájemce a na nový nájemce už bude od nové sezóny," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Opravy viničního altánu ale nijak neomezí návštěvníky Havlíčkových sadů.

"Altán je součástí vinice. Je to naprosto oddělený prostor. Jediná věc je ta, že pro občany je to velmi oblíbené místo a teď po dobu půl roku to místo k dispozici nebude," řekl Jan Korseska.

Užít si výhled z viničního altánu budete moci až v příštím roce. Do jeho rekonstrukce investuje Praha 2 více než 5 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu