• Načítám...
>

Občané Prahy 2 nechtějí koloběžky v ulicích

  • 21. srpna 2019,
  • 13:30,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 2 bude i nadále platit zákaz sdílených elektrokoloběžek. V anketě o tom rozhodlo více než 300 obyvatel městské části. Zákaz tu platí od podzimu loňského roku.

Reklama

Celkem 396 obyvatel Prahy 2 se zapojilo do ankety o budoucnosti sdílených elektrokoloběžek na území MČ. Hlasování probíhalo po celý měsíc červenec prostřednictvím anketního lístku, který byl zveřejněný v radničním měsíčníku.

"306 anketních lístků bylo proti provozu koloběžek na území MČ Praha 2 a 82 hlasujících bylo pro a 8 hlasů bylo neplatných, protože nebyla zaškrtnuta ani jedna varianta. Většinově občané MČ, ti co hlasovali, nejsou pro provoz elektrokoloběžek na území MČ. Ti, kteří hlasovali pro, současně říkají, že je to za předpokladu splnění podmínek, které MČ má, tedy osvědčení o provozu na silnicích a dohody s nevidomými," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

I nadále se tedy Praha 2 bude nacházet v tzv. červené zóně. To v praxi znamená, že by na jejím území neměla být zaparkována žádná elektrokoloběžka. Ne každý však zákaz respektuje.

"My jsme v poslední době zaregistrovali, je to dané turistickou sezónou, zvýšený počet koloběžek na území Prahy 2 i přes to, že by měla být Praha 2 červená. Dokonce jsem zaregistroval místa, kde v 7 hodin ráno jsou seřazené koloběžky vedle sebe a budí to dojem, že jsou rozváženy i na území MČ Praha 2, což je porušení naší dohody," řekl Jan Korseska.

To se vedení MČ nelíbí a hodlá se bránit.

"Právní oddělení začalo pracovat na jakési verzi oznámení policii, že dochází k navádění k porušování zákona a k obecnému ohrožení," řekl Jan Korseska.

Zákaz sdílených elektrokoloběžek v ulicích Prahy 2 platí od podzimu loňského roku. Vydán byl jen pár týdnů po tom, co se vozítka poprvé objevila v Praze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu