• Načítám...
>

Plánované parkoviště v Praze 2 budí emoce

  • 12. září 2019,
  • 15:52,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 se rozhodla v místě stávajícího parkoviště na rozhraní ulic Bělehradská a Pod Nuselskými schody postavit parkovací dům, který přinese až 150 míst ke stání vozidel rezidentů či návštěvníků. Tato informace však vzbudila u mnoho místních obyvatel nevoli. Podle radnice městské části jsou tyto ale obavy neopodstatněné.

Reklama

"Nechápu, kde to bude stát. Vždyť tam není prostor. Nebo to postavíte pod zemí?" 

"Ještě více návštěvníků a bude zde ještě více výfukových plynů. Děkujeme moc."

Takové jsou nejčastější reakce lidí na Facebookovém profilu Prahy 2, kde byl zveřejněn záměr vybudovat parkovací dům na rozhraní ulic Bělehradská a Pod Nuselskými schody. Podle místostarosty této MČ Jana Korsesky jsou tyto obavy zbytečné. Navíc je to jediná lokalita, kde lze takový projekt realizovat.

"My nechceme natáhnout do této lokality další auta, aby tady byl větší provoz. My stavíme ty garáže proto, abychom zrušili parkování v ulici Pod Zvonařkou a Pod Nuselskými schody. Aby ta auta, která tady teď stojí, brání průjezdu popelářů, IZS, zmizela z těch silnic a schovala se do těch garáží," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Postoj místních obyvatel k přínosu stavby v této lokalitě není jednotný. 

anketa

"Plánuje se řádově 50 % určit pro rezidenty, 30 % pro dlouhodobé parkování a těch 20 % pouze na krátkodobé. Je to i proto, že tady by v budoucnu měla na náměstí Bratří Synků vzniknout stanice metra D," řekl Jan Korseska.

Projekt počítá s vybudováním hřiště a dětského koutku na střeše budovy. Neměla by zde chybět ani malá kavárna. Termín zahájení projektu zatím není znám. Podle vedení radnice by se mělo začít nejpozději do 4 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu