• Načítám...
>

Grébovku ovládlo víno, slunce, hudba a tanec

  • 20. září 2019,
  • 19:33,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

Úrodu desítek českých i moravských vinařství mohli ochutnat návštěvníci v Havlíčkových sadech. Konal se tam totiž již 13. ročník tradičního Vinobraní na Grébovce. Kromě vína nechyběla hudba, zábava nebo občerstvení v podobě bio potravin a netradičních pokrmů z různých částí světa.

Reklama

To, co funguje, se měnit nemá. To jsou slova starostky MČ Praha 2, která slavnostně zahájila vinobraní v Havlíčkových sadech. Již potřinácté sem tak mohli návštěvníci přijít ochutnat burčák bílý i červený. A to nejen z historické vinice Grébovka, ale i od dalších vinařů z Čech a Moravy.

"My se skutečně snažíme věci, které fungují, neměnit, navazovat na ně, vylepšovat je. Takže mám pocit, že když jsem si to letos procházela, je tady více místa, protože už jsme do toho mohli zapojit celý park," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Na akci dorazily tisíce návštěvníků, kteří se letos při ochutnávkách vín mohly cítit komfortněji. Přibyly totiž stánky. V celém areálu Grébovky jich bylo asi 80.

anketa

"Víno nejen, že povznáší mysl a rozvazuje jazyk, ale také ukazuje na radost budoucího věku," řekl Jakub Karel Berka, farář farnosti u kostela sv. Ludmily.

A proto, že letošní ročník Vinobraní na Grébovce nesl podtitul Roztančená dvojka, kromě pití se zde také hrálo, zpívalo a tančilo. Vinobraní na Grébovce přálo i počasí. A tak veselou náladu nešlo přehlédnout. Možná, že někteří návštěvníci burčák ochutnali již na náměstí Míru, kde byly o den dříve slavnosti vína zahájeny. 

"Když Praha 2 má takovou úžasnou vinici a vděčíme za ni Karlu IV. a všem dalším, kdo o to pečovali, tak bychom nemohli vinobraní neudělat," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Pražany oblíbené a hojně navštěvované vinobraní na Grébovce se jako vždy těšilo hojné účasti. Ochutnat vína sem ročně přijde až 25 tisíc lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu