• Načítám...
>

Novoměstskou radnicí znělo Jazzové piano

  • 9. října 2019,
  • 17:22,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Desítky lidí přilákal do velkého sálu Novoměstské radnice další ročník akce Jazzové piano. Ke slyšení tu byly např. i moravské lidové písně v jazzovém podání. O ty se postaral kvartet Františka Koppa a trio Emila Viklického.

Reklama

Po roce se opět prostory Novoměstské radnice rozezněly v rytmu jazzu. Konala se tu tradiční akce Jazzové piano. Její první ročník se uskutečnil před 2 lety jako vzpomínka na pianistu Rudolfa Rokla.

"V tom okamžiku mě napadlo udělat z toho tradici. Takže minulý rok tady bylo Jazzové piano v podání kvarteta Milana Svobody, mimochodem pianista z Prahy 2, Kryštofa Marka - další kvarteto, také pianista z Prahy 2," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Na letošním ročníku Jazzového piana se představil kvartet Františka Koppa a trio Emila Viklického.

"Já vždy hraji to, co by mě mělo v ten daný moment bavit. A to pochopitelně vychází z toho s kým hraji a kde hraji. Když hraji na špatné piano, tak se mi hraje špatně. Když hraji na dobrý klavír, který je připravený, je mechanicky v pořádku, v dobrém prostředí, tak mě to baví. A podle toho ten repertoár měním," řekl Emil Viklický, pianista.

V jazzové podobě tak zazněly např. i moravské lidové písně. Jazzové piano ale není jedinou hudební akcí, která se na Novoměstské radnici koná. Pravidelně tu probíhají koncerty zaměřené jak na vážnou hudbu, tak např. i na swing.

"Novoměstská radnice je nejen úžasné historické, ale dnes i kulturní zařízení MČ Praha 2. Je tady senzační piano. Proto by byl hřích ho nevyužít. Samozřejmě už v rukávu máme další připravované koncerty. V listopadu to bude např. koncert k 75. narozeninám Jany Koubkové," řekl Jaroslav Šolc.

Koncert se odehraje ve velkém sále Novoměstské radnice ve středu 20. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu