• Načítám...
>

Praha 2 zavzpomínala koncertem na rok 1989

  • 14. října 2019,
  • 19:09,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Nejslavnější hity z doby usilování o svobodu naší země zazněly v pražském Divadle Na Vinohradech. Na galakoncertu pod názvem Časy se mění se na jevišti vystřídali např. Eva Pilarová, Janek Ledecký nebo Petra Černocká. Ty doplnil orchestr Petra Soviče a jazzové trio Viklický, Uhlíř, Vejvoda.

Reklama

Divadlem Na Vinohradech zněly nejslavnější hity z doby usilování o svobodu naší země. Zavzpomínat si sem přišli nejen obyvatelé Prahy 2, ale i ostatní Pražané, kteří tuto dobu pamatují.

"Je to koncert s názvem Časy se mění, který v podstatě shrne 2 zajímavé historické milníky nejen české historie, ale také české hudební historie. Jedná se o rok 1968 a 1989," řekl Petr Sovič, organizátor.

Na pódiu se během programu představilo několik českých zpěváků a zpěvaček. Ty doprovodil orchestr spolu s jazzovým triem.

"Když to vezmu od těch legend, tak to bude paní Eva Pilarová, Jana Koubková, Jitka Zelenková, Petra Černocká. Z těch mladších zpěváků Janek Ledecký, Václav Noid Bárta, Markéta Konvičková a další, abych to zestručnil. Nabídneme písně od roku 1968 včetně až do roku 1989, kdy samozřejmě Sametová revoluce a ten předěl režimu byl vodítkem a pojítkem také v rámci kultury," řekl Petr Sovič.

Koncert organizovala MČ Praha 2. Navázala tak na podobnou akci, která se konala v loňském roce.

"Vloni jsme pořádali v tomto divadle koncert ke 100. výročí republiky. A slíbili jsme lidem, že uděláme letos opět koncert na téma 30 let od Sametové revoluce. A proto, že sliby se mají plnit, tak jsme tady," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

O koncert byl podobně jako vloni velký zájem a kapacita divadla byla plně obsazena.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu