• Načítám...
>

Procházka v Praze 2 prověří vaši kondici

  • 17. října 2019,
  • 8:29,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Prahou 2 můžete projít tzv. Srdeční procházkovou trasu. Ta je dlouhá téměř 3 kilometry a jejím cílem je prověřit vaši kondici. Trasu doprovází židle, které svým netradičním designem upozorňují na oteklé kotníky - jeden z příznaků srdečního selhání.

Reklama

V Praze vznikla první unikátní srdeční procházková trasa. Ta je ideální pro pravidelné procházky pacientů se srdečním selháním, ale nejen pro ně.

"Je na Praze 2, má zhruba 2,8 kilometru a takovou příjemnou chůzí se pro ní projdete asi za 45 minut. Byla vytvořena ve spolupráci s odborníky z oblasti kardiologie. Abychom motivovali nejen pacienty se srdečním selháním ke zdravému životnímu stylu, ale samozřejmě i k nějakému pravidelnému pohybu, který je nedílnou součástí režimových opatření, která patří k léčbě srdečního selhání," řekla Kristýna Hudeová, tisková mluvčí organizátora.

Trasa začíná na náměstí Míru a vede místy, kde je potřeba vyvinout větší fyzickou námahu, aby si chodci mohli ověřit, že jsou v dobré kondici.

"Najdete ji podle oranžových židlí, které mají tzv. oteklé kotníky. A poukazují na jeden z příznaků srdečního selhání, což jsou právě oteklé dolní končetiny. A zároveň podle značení na chodnících, což je oranžová ruka, která symbolizuje kampaň, která je edukační, osvětová, právě pro pacienty se srdečním selháním s názvem Ruku na srdce," řekla Kristýna Hudeová.

Záštitu nad projektem převzala MČ Praha 2.

"Praha 2 se propůjčila tomuto projektu už druhým rokem, kdy letošní trasa byla stanovena opět po konzultaci s odborníky. Pacienti i ostatní lidé, široká veřejnost, pokud absolvují tuto procházku, tak z hlediska odborníků budou činit něco pro své zdraví. To znamená, že budou mít pravidelný a vyvážený pohyb," řekla Andrea Zoulová, tisková mluvčí MČ Praha 2.

Srdeční procházková trasa byla uvedena do provozu u příležitosti světového Dne srdce a ozkoušet ji můžete až do 26. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu