• Načítám...
>

Novoměstská radnice hostí výstavu Palaestra 20

  • 8. listopadu 2019,
  • 18:11,
  • PRAHA 2,
  • Kristýna Svobodová

Novoměstská radnice láká návštěvníky na výstavu, která kombinuje prvky umění a boxerského prostředí. Expozice má připomenout letošní dvacetileté výročí od založení neziskového sportovního klubu Palaestra.

Reklama

Do boxerského prostředí teď vstoupí návštěvníci věže Novoměstské radnice. Probíhá tady totiž výstava s názvem Palaestra 20. Ta má oslavit 20 let existence stejnojmenného neziskového sportovního klubu. Na expozici se podílela řada předních českých umělců.

"Vytvořili jsme takový konglomerát věcí, které jsou jak z uměleckého světa, tak i z toho sportovního. Takže třeba boxerské pytle, ze kterých jsme udělali umělecký objekt. A proto, že Palaestra slaví 20 let, tak jsme chtěli udělat spíše fokus na tu tělocvičnu a aktivitu, která se v tom odehrává," řekl Karel Štědrý, spoluautor výstavy.

Spolek založil a dodnes vede boxer a juniorský mistr republiky Jan Balog. Od svého vzniku klub funguje na principu nízkoprahového centra. Za tréninky se tedy neplatí. Cílem je nabídnout dětem smysluplně strávený volný čas.

"Učíme děti trénovat, učíme je různým věcem, sociálním dovednostem a podobně. Má to nějaký vývoj od toho sportu až k té komunitní práci," řekl Jan Balog, zakladatel klubu Palaestra.

"S jakými dětmi přicházíte do kontaktu?"

"Za těch 20 let to byla opravdu různá škála. Ale převážně jsou to děti ze sociálně slabého prostředí, případně handicapované děti, které potřebují bezplatný přístup do tělocvičny," řekl Jan Balog.

"Máme v Praze 2 Palaestru rádi, máme rádi Honzu Baloga, jeho tým. Snažíme se i spolupracovat nejen na té úrovni toho sportu v rámci preventivních programů, ale i když můžeme poskytnout tyto prostory na Novoměstské radnici, aby se tady prezentovali umělci, kteří s Palaestrou spolupracují. Máme za to, že to je ta správná cesta, jak připomenout a náležitě oslavit 20 let Palaestry," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Výstava s názvem Palaestra 20 bude ve věži Novoměstské radnice k vidění až do 1. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu