• Načítám...
>

Na náměstí Míru jsou stromečky zdobené dětmi

  • 29. listopadu 2019,
  • 22:20,
  • PRAHA 2,
  • Natálie Forsterová

Stejně jako v minulých letech i tento rok Městská část Praha 2 pořídila vánoční stromečky pro své základní a mateřské školy. Téměř tradičně jsou stromky rozmístěny v parku na náměstí Míru v blízkosti vánočních trhů. A jako vždy je ozdobily samotné děti.

Reklama

Náměstí Míru v Praze 2 zdobí, stejně jako v předešlých letech, vánoční stromečky zdobené dětmi. Jedná se o akci zdejší radnice, která se zde letos koná již potřetí.

"Dali jsme prostor našim základním a mateřských školám, aby vyzdobily stromečky. A aby se vlastně i mezi sebou v rámci toho klání utkaly o nejhezčí stromeček," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Do pátku 20. prosince mohou lidé dát hlas stromečku, který se jim nejvíce líbí. A to v přízemí budovy Úřadu MČ Praha 2 v informační kanceláři. Hlasovací box bude přístupný od pátku 29. listopadu v otevíracích hodinách úřadu. Rozhodování to ale nebude jednoduché.

"My jsme zvolili různé materiály. Máme skleněné korálky, máme přírodní materiály, šišky, a řetěz udělaný také z přírodnin. Každá třída si zvolila jiný materiál a pojali to po svém," řekla Klára Tesařová, učitelka MŠ Londýnská.

"Naše škola zvolila pro letošek, ale i v loňském roce, materiály, které jsou většinou odpadem. A z toho odpadu vytvořili krásné ozdoby. Až to uvidíte, tak jsou tam stará CD natřená na modrou barvu a vypadají jako blankytně modré nebe a po něm krásný sníh. Nebo jsou tam kelímky a v nich jsou schovaní andělíčci," řekla Hana Vítová, ředitelka ZŠ a MŠ Na Smetance.

"Velmi je to bavilo, velmi se děti těšily, až sem půjdeme. Vyráběly s velikou chutí, každý vymýšlel, co na ten svůj výrobek vytvoří, třeba hvězdičky nebo měsíčky vyryté do CD," řekla Eva Portešová, učitelka ZŠ Na Smetance.

Vítězné stromky budou poslední adventní neděli, tedy 22. prosince, umístěny v kostele sv. Ludmily. Lidé si je tam budou moci vychutnat v průběhu celých svátků nebo na Půlnoční mši.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu