• Načítám...
>

Vánoce si užijí i pejskové z útulků

  • 22. prosince 2019,
  • 19:20,
  • PRAHA 2,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 2 obdarovala psí útulky. Rozvážení dárků opuštěným pejskům už patří k hezké vánoční tradici. Pamlsky pro čtyřnohé kamarády pocházejí ze sbírky uspořádané v rámci Světového svátku dárcovství.

Reklama

Ačkoliv MČ Praha 2 nevlastní žádný psí útulek, přesto pejskové své vánoční dárky dostali. 

"V loňském roce nás napadla myšlenka, že jak jsou na sebe lidé o Vánocích vlídnější, tak bychom se měli i vlídněji chovat nejen jeden k druhému, ale také k pejskům. A když jsme v rámci oslav svátků Giving Tuesday vymýšleli, kdo by mohl být tím obdarovávaným, tak jsme vymysleli psí útulky," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Stejně jako vloni šlo i letos o soukromé útulky v Ořechu a v Komořanech. Pro ně lidé během vánočních trhů na náměstí Míru nashromáždili řadu potřebných věcí.

"Hračky, pelíšky, žrádlo, míčky, obojky, dokonce i některé zdravotní pomůcky," řekla Jana Černochová.

Majitelé útulků jsou vděční za každou pomoc. Sami na organizování sbírek mnoho času nemají. Starat se o mnohdy až desítky psů není žádná legrace.

"Ráno rychle udělat snídani, dát léky, protože nesmí být nalačno. A obstarat oči a uši a poklidit a navařit," řekla Jaroslava Kladivová, majitelka útulku v Komořanech.

Je jasné, že jinak, než s láskou ke zvířatům a s chutí tvrdě pracovat, by to nešlo.

"Já tím žiji. Já jsem šla do důchodu v 60 letech. Letos jsem slavila 80 let, takže 20 let tady bydlím s nimi," řekla Jaroslava Kladivová.

Nebýt štědrých dárců, těžko by se takový útulek dal finančně utáhnout.

"Děkuji ještě jednou všem návštěvníkům našeho vánočního trhu na náměstí Míru, kteří přispěli k tomu, že tady dnes můžeme být a můžeme rozdávat dárky do útulků," řekla Jana Černochová.

MČ Praha 2 rozhodně chce v této vánoční tradici pokračovat a zajímá se i o to, jak by mohla těmto zařízením pomoci ještě více.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu