• Načítám...
>

Klub Dvojka připravil prohlídku krytu Folimanka

  • 15. ledna 2020,
  • 21:45,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Klub Dvojka pro přátele kultury si pro své členy připravil komentovanou prohlídku krytu Folimanka. Návštěvníci tak měli možnost se seznámit s největší podzemní stavbou Prahy 2 a současně s jedním z největších krytů na území hl. města Prahy. V rámci tohoto setkání měli zájemci možnost se seznámit i s výstavou, která zachycuje letecký nálet na naší metropoli během druhé světové války.

Reklama

Klub Dvojka pro přátele kultury připravil pro své členy komentovanou prohlídku krytu Folimanka. Přítomní se mohli blíže seznámit s významem této největší podzemní stavby Prahy 2, která byla vybudována během 50. a 60. let 20. století. Kromě toho pro ně byla připravena i výstava, která odkazuje na tragické následky způsobené bombardováním MČ Praha 2 dne 14. února 1945.

"Zachycuje to příběhy těch dětí, které v té době žily, a toho, jak tu válku vnímaly. Zároveň to ukazuje i trauma, které tato válka v nich zanechala, protože při těchto náletech ztratily svoje příbuzné, blízké, rodiny a domy," řekl Ladislav Veselák, vedoucí odd. krizového řízení a bezpečnosti MČ Praha 2.

Praktické informace, které jsou doprovázeny příběhy pamětníků, vychází z publikace nesoucí název Popel popeleční středy, kterou vydala radnice Prahy 2 v roce 2015.

"Zajímavá informace je, že v tomto okamžiku se chystá dotisk k letošnímu půlkulatému výročí, který bude doplněn o další vzpomínky tehdejších účastníků, kteří tuto smutnou událost zažili," řekl Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Zájem o tuto výstavu je veliký. Přestože tento prostor je veřejnosti otevřen jen jednou měsíčně, jeho návštěvnost se pohybuje kolem 10 tisíc lidí ročně.

anketa

Klub dvojka pro přátele kultury, který má v současnosti před 500 členů, pořádá desítky akcí ročně. Pokud byste se i vy rádi stali členy, stačí se registrovat na webových stránkách Prahy 2. Podmínkou je věk nad 18 let a trvalé bydliště na území této MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu