• Načítám...
>

Novoměstská radnice pořádá prohlídky

  • 16. ledna 2020,
  • 11:56,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Dozvědět se co nejvíce o Novoměstské radnici můžete díky prohlídkám pro veřejnost, které tu během příštích měsíců budou probíhat. Účastníci prohlídek se dostanou tam, kam se normální smrtelník nepodívá a třešničkou na dortu je pak návštěva věže, kde je jeden z nejhezčích výhledů na hlavní město.

Reklama

Všechno o Novoměstské radnici se dozvíte díky komentovaným prohlídkám, které se tu během následujících měsíců budou odehrávat.

"Návštěvníci při prohlídkách Novoměstské radnice uvidí prostory, které nejsou běžně přístupné. Ať už je to Konšelský salonek s malovanými stropy z 16. a 17. století nebo renesanční Velký sál, odkud proběhla nejen ta slavná první pražská defenestrace, ale kde byl také vyhlášen třeba v roce 1609 Rudolfův majestát. A dostanou se také dovnitř barokní kaple ze začátku 18. století, kterou běžní návštěvníci vidí jen přes sklo při návštěvě věže," řekl Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Prohlídka trvá zhruba hodinu, během které se z úst průvodkyně dozvíte, co jste o tomto skvostu MČ Praha 2, jehož historie sahá až do roku 1348, dosud nevěděli.

"Naše průvodkyně prochází s návštěvníky prostory Novoměstské radnice a ke každému vypráví příběh těch jednotlivých místností, ale i v souvislosti s Novým Městem, s Prahou 2, s okolím Novoměstské radnice," řekl Albert Kubišta.

Vrchol prohlídky je pak výstup po 221 schodech až na věž Novoměstské radnice, kde se také nachází stálá expozice o historii Nového Města a Karlova náměstí.

"Na prohlídky se mohou návštěvníci přihlásit přes naše webové stránky, kde jsou vypsány termíny," řekl Albert Kubišta.

Do října je naplánováno ještě dalších 10 prohlídek radnice. Ty nejbližší se pak konají 9. března. A to buď od 10:00 nebo od 17:30.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu