• Načítám...
>

Praha 2 získala titul Město pro byznys

  • 20. ledna 2020,
  • 17:05,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 získala titul Město pro byznys za poslední desetiletí. Toto ocenění udělil městské části nezávislý týdeník Ekonom, který se zaměřuje na podmínky a možnosti rozvoje podnikání v jednotlivých městských částech.

Reklama

Praha 2 je už čtyřnásobným držitelem titulu Město pro byznys, který uděluje nezávislý týdeník Ekonom. Tentokrát MČ získala toto ocenění v rámci vývoje v posledních 10 letech. Je tak zatím jedinou MČ, které se podařilo tento titul několikrát po sobě obhájit.

"Jsou tady 3 hlavní oblasti, 10 kritérií. A jsou to zcela objektivní kritéria, jak co se týká ekonomika, tak počtu obyvatel, grantů," řekl Michal Kopecký, tajemník MČ Praha 2.

V rámci srovnávacího výzkumu byly úředníkům zasílány dotazy a porota sledovala kvalitu a rychlost odpovědí. 

"Rozesílají fiktivní emaily a počítají tam dobu reakce na ten email včetně toho, že to může obsahovat opravdu nemožnou otázku, na kterou by normální úředník nereagoval, tak i včetně toho živnostenský odbor počítá, jakou kvalitu má ta odpověď a jak rychle je odeslána," řekl Michal Kopecký.

Podle vedení radnice se tímto úspěchem stojí stálé složení radnice a její dlouhodobá vize, kterou se daří kontinuálně naplňovat.

"Od roku 1994 má tato radnice své stálé pravicové vedení. A samozřejmě i ta spolupráce s tou stranou byznysu, tedy s podnikateli, obchodníky, je na velmi dobré úrovni, protože k pravicovému smýšlení patří podnikání a byznys," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Praha 2 se také může pochlubit cenou Nejlepší infrastruktura pro chytrou městskou čtvrť, ve které se hodnotí zavádění chytrých technologií v rámci MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu