• Načítám...
>

Praha 2 otevřela sál Boženy Němcové

  • 5. února 2020,
  • 12:26,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Dvě stě let od narození Boženy Němcové otevřela Knihovna na Vinohradech sál pojmenovaný po této významné české spisovatelce. Sloužit bude zejména k nejrůznějším kurzům a besedám. Ty se do této chvíle konaly přímo ve výpujčních prostorách knihovny.

Reklama

Knihovna na Vinohradech slavnostně představila nový sál. Ten je pojmenovaný po české spisovatelce Boženě Němcové.

"Bude pro Knihovnu na Vinohradech sloužit hlavně na pořádání kulturních a vzdělávacích akcí. Například pořádáme kurzy trénování paměti pro seniory, besedy pro školy a podobné akce," řekla Běla Uhlířová, ředitelka Knihovny na Vinohradech.

Dosud se tyto akce konaly přímo ve výpujčních prostorách knihovny. To omezovalo jak jejich průběh, tak i samotné čtenáře.

"A některé ty aktivity třeba nemohou probíhat, když je knihovna otevřená, což nám velmi zkracuje ty úseky, kdy se ty aktivity dají pořádat. A díky tomu, že MČ pro nás má pochopení a přidělila nám tyto prostory a nechala je zrekonstruovat, tak máme teď radost, že budeme mít kde tyto aktivity provozovat," řekla Běla Uhlířová.

Otevření sálu je jednou z několika akcí, kterými si Praha 2 připomněla 200 let od narození Boženy Němcové. Ta významnou části svého života strávila v této MČ.

"Praha 2 je s životem Boženy Němcové velmi spojena. Nejen tím, že máme ulici Boženy Němcové, ale především tím, že v Ječné ulici a ve Vyšehradské ulici napsala Božena Němcová svoje nejvýznamnější a nejznámější dílo Babička," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Nejen z Babičky, ale i z dalších děl Boženy Němcové, předčítali hosté na slavnostním otevření tohoto sálu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu