• Načítám...
>

Řemesla ožila na Novoměstské radnici

  • 12. února 2020,
  • 19:12,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Již posedmé ožila Novoměstská radnice řemesly. K vidění a ozkoušení tu byla řemesla, která se vyučují převážně na pražských školách a učilištích. Akci i letos pořádala MČ Praha 2.

Reklama

Desítky řemesel jsou k vidění v prostorách Novoměstské radnice. Koná se tu další ročník akce Řemesla živě.

"Jedná se o veletrh řemesel. Je to už 7. ročník. Je to snaha přiblížit jak dětem, tak dospělým, řemesla, která vždy s Novým Městem byla spojená. A hlavně takový ten druh řemesel, který by ty děti mohl přilákat a zaujmout. Máme tu skláře, kameníky, zlatníky, vlásenkáře. Jsou to vlastně ty druhy řemesel, ke kterým je potřeba, česky řečeno, fortel," řekl Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Řemesla tu předvádějí zejména střední školy a učiliště. A to formou workshopů. Ozkoušet si je tak může úplně každý.

"My jsme za to velice rádi, že všechny střední školy se účastní a přijdou sem ukázat, co naučily své žáky. Já obdivuji pedagogy, obdivuji mistry, kteří mají tu chuť přenášet ta řemesla naší budoucí generaci. A je vidět, že i mezi mladými o ta řemesla je zájem," řekla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Akce se letos koná sedmým rokem a pořádá ji MČ Praha 2.

"Jsem za to velmi ráda, protože to jsou tradiční řemesla. Je o to ohromný zájem. V minulém roce tady byly 2 tisíce návštěvníků. Já si myslím, že opravdu ta řemesla jsou pro nás důležitá a ani si to neuvědomujeme, že některé věci opravdu ty stroje a počítače nenahradí," řekla Alexandra Udženija.

Rok od roku se akce účastní stále více jak prezentujících se škol, tak i žáků, kteří se rozhodují, jakému oboru se chtějí v budoucnu věnovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu