• Načítám...
>

Praha 2 přijala mimořádná opatření

  • 21. března 2020,
  • 13:19,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

V návaznosti na mimořádná opatření změnila Praha 2 otevírací dobu svých úřadů pro veřejnost. Pražané mohou nezbytně nutné záležitosti řešit pouze v pondělí v dopoledních hodinách a ve středu v odpoledne. Jejich příchod k přepážkám koordinuje speciální tým lidí.

Reklama

V souvislosti s aktuální situací v Česku přijala mimořádná opatření také Praha 2. Radnice např. změnila svou otevírací dobu pro veřejnost. Otevřeno je v pondělí od 9 do 12 a ve středu od 15 do 18 hodin.

"Podařilo se nám přejít na plně přepážkový výdej. To znamená, že se občan a úředník nedostanou do styku," říká Michal Kopecký, tajemník ÚMČ Praha 2.

Radnice zřídila také speciální tým lidí. Jejich úkolem je řízení příchodu občanů k přepážkám.

"Za první hodiny tohoto provozu mohu říct, že jak na straně úředníků, tak na straně klientů vše probíhá v pořádku a je to perfektní. Tento model převzala většina městských částí," říká Michal Kopecký, tajemník ÚMČ Praha 2.

Praha 2 také vyzvala všechny pražany, aby dodržovali místní příslušnost.

"Ve chvíli, kdy jeden úřad uzavře služby pro občany, tak se to samozřejmě přelije na jinou městskou část. To vlastně znamená nahromadění klientů na jednom místě a daleko větší nebezpečí nákazy. Proto jsme otevřeli na tuto dobu, kterou nám nařídila vláda a pokud je to možné, tak se snažíme udržovat klienty uvnitř. Každého u jednoho okýnka a nebo venku, tam kde to ohrožení je nejnižší," říká Michal Kopecký, tajemník ÚMČ Praha 2.

Městská část bude v tomto režimu fungovat po celou dobu vyhlášeného nouzového stavu. O případných dalších opatřeních budou občané informování pomocí webových stránek a sociálních sítí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu