• Načítám...
>

Praha 2 investuje do oprav škol, chodníků a zeleně

  • 27. března 2020,
  • 15:07,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Městská část bude v letošním roce hospodařit s částkou 721,67 milionů korun. Investice by měly v tomto roce plynout zejména do financování školství, kultury, sociální péče či péče o veřejnou zeleň. V důsledku vládních opatření počítá vedení radnice s výpadkem příjmů. Schodek by však neměl mít mít zásadní vliv plánované investice a opravy.

Reklama

Praha 2 bude v letošním roce hospodařit s částkou necelých 722 milionů korun. Největší investice poputují na opravy a chod příspěvkových institucí městské části, mateřských a základních škol či domovních fondů. 

"62 miliónů jde zhruba do rekonstrukcí mateřských a základních škola a 10 miliónů do rekonstrukcí kotelen. 15 miliónů pak půjde na opravy výtahů, protože máme asi 9200 seniorů nad 65 let, kteří bydlí v domech kde výtahy nejsou," uvedl místostarosta MČ Praha 2, Jan Korseska. 

Vedení městské části plánuje i v tomto roce pokračovat v rekonstrukcích chodníků a v úpravě městské zeleně. 

"15 miliónů uvolňujeme na tyto věci a k tomu ještě 1,5 milionu korun uvolňujeme na výsatbu stromořadí v ulicích, byť je to ve správě TSK hl. m. Prahy. Je ot na to, abycho jmse dosazovali volné místa, vyměňovali nové za odumřelé stromy," dodal  místostarosta MČ Praha 2, Jan Korseska. 

Vzhledem k vládnímu opatření, která v současné době probíhají, počítá radnice s výpadkem příjmu ve výši kolem 120 miliónů korun. Přesto nebudou investice do oprav a údržby prostranství nijak omezeny.

"V žádném případě bychom nechtěli brzdit investice a opravy, protože si myslíme, že společnosti, které nám to dělají potřebují v současné těžké době práci a udržet se tak nad vodu. Takže nechceme to nijak omezovat, " dodal místostarosta MČ Praha 2, Jan Korseska. 

Podle místostarosty Praha 2 Jana Korsesky je rozpočet městské části vyrovnaný a disponuje dostatečnou rezervou na překlenutí stavu nouze. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu