• Načítám...
>

Klub Dvojka pro seniory usnadňuje Praze 2 pomoc

  • 30. března 2020,
  • 15:10,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Díky databázím občanů Prahy 2, kteří jsou členy některých z klubů městské části může radnice efektivněji pomáhat potřebným. To se osvědčilo při současné situaci v souvislosti s koronavirem. Radnice může díky těmto datům na přímo oslovit napříkad seniory s nabídkou konkrétní pomoci.

Reklama

Již několik let má Praha 2 pro své obyvatele tzv. kluby, do kterých se lidé mohou přihlásit. Určené jsou např. pro děti a rodiče nebo seniory. Právě klub Dvojka pro seniory se radnici městské části v těchto dnech osvědčila a to díky databázi členů.

"Musím říct, že je výborná věc to, že máme databázi našich občanů, které můžeme oslovit na přímo. Např. v klubu Dvojka pro seniory máme 2500 aktivních seniorů a my jsme mohli okamžitě, když začala tato krize, je oslovit mailem nebo SMS zprávou nebo telefonem, aby se nám ozvali ti, kteří potřebují pomoc," říká říká Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

To usnadnilo městské části nejen distribuci roušek, ale také zajištění další potřebné pomoci.

"Z tohoto ohledu jsem strašně ráda, že nás v roce 2010 napadlo tyto kluby založit," říká Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Vedení městské části si také pochvaluje spolupráci se členy klubu Dvojka pro děti a rodiče.

"V tomto případě jsme vyzvali mladší generaci, aby nám dala vědět, jestli někdo z jejich sousedů nebo rodiny nepotřebuje pomoc . Aby nám nahlásili, zda vědí o někom, kdo potřebuje nakoupit, kdo je doma sám atd. Tato přímá pomoc, je vždy nejlepší, proto máme i kontaktní osobu, naší koordinátorku, které lidé píší. Ona vezme např. roušky, odnese jim je. Díky tomu jsme velmi efektivní, protože můžeme reagovat ihned," říká Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Díky tomu je Praha 2 v přímém kontaktu se seniory. Těm bude v nejbližší dnech distribuována také potřebná dezinfekce.

"Sháníme malé lahvičky, do kterých bychom to mohli stočit, ale je po nich velká poptávka. Opravdu děláme maximum možného," říká Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Senioři se s žádostí o pomoc mohou také obracet přímo na úřad druhé městské části a to jak telefonicky, tak prostřednictvím emailu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu