• Načítám...
>

Koledníci v Praze 2 o svou pomlázku nepřišli

  • 6. dubna 2020,
  • 20:35,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

Jedenáctý ročník oblíbené akce "Pleteme pomlázky s Městskou policií Praha 2" měl kvůli probíhajícímu nouzovému stavu zcela jinou podobu. Tradiční oslavy velikonočních svátků sice na náměstí Míru neprobíhaly, koledníci však o své pomlázky nepřišly. Městská policie, která se na jejich výrobě každoročně podílí, je pro děti připravila tentokrát sama a našla způsob, jak pomlázky k dětem dostat.

Reklama

Obyčejně se na Modré pondělí scházejí na náměstí Míru houfy lidí, rozdávají se zde mazance a pletou pomlázky. To vše, aby si všichni společně připomněli nadcházející velikonoční svátky.  Letos však měla tato tradice kvůli vyhlášenému nouzovému stavu jinou podobu, stejně jako tradiční akce Pleteme pomlázky s městskou policií. Ta tentokrát symbol Velikonoc pletla sama. První várku slavnostně předala spolu se zástupci Prahy 2 otci Jakubovi z kostela svaté Ludmily, další pak dovezla do vybraných základních škol.

"V ruce držím pomlázku, kterou každý rok, už posledních jedenáct let vyrábí městská policie, která tyto pomlázky jednak tedy učí děti plést tady na náměstí Míru a jednak ty pomlázky pak daruje. Já bych chtěla jednak poděkovat městské policii za to, že každý rok tuto akci společně s námi dělá, ale i otci Jakubovi," řekla starostka MČ Praha 2 Jana Černochová.

Právě on byl prvním, kdo pomlázky od městské policie i z rukou starostky převzal. Bylo jich přesně padesát. Dalších tři sta padesát pak mířilo do zmíněných škol. Koledníci tak navzdory současným krizovým opatřením o tento symbol Velikonoc nepřišli. Celkem se vyrobilo asi devět set pomlázek a v průběhu tří dnů byly doručeny do škol.

"Pomlázky rozdělíme rovnoměrně mezi ZŠ Kladská, ZŠ Botičská, ZŠ U Svatého Štěpána a ZŠ Na Smetance", doplnil Lukáš Kačerovský z Městské policie Praha 2.

K dispozici byly pomlázky tři dny. Dodržování bezpečnostních opatření bylo samozřejmostí.

"My jsme vlastně společně s městskou policií připravili i to, že ty pomlázky jsou k vyzvednutí takto na oplocení nebo na dotaz u školníka, dodal radní pro bezpečnost Michal Zuna.

Pomlázky Praha 2 připravila pomlázky proto, aby si lidé užili velikonoční svátky v rodinné atmosféře a nikoli ve městě a při obcházení domácností. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu