• Načítám...
>

Dvojka srdcem finančně podpoří matky samoživitelky

  • 4. května 2020,
  • 12:51,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Nově otevřená nákupní pasáž v Praze 2 podpořila místní fond Dvojka srdcem. Fondu věnovala zhruba sto šedesát tisíc korun. Městská část Praha 2 peníze použije na pomoc matkám samoživitelkám, které se ocitly v těžké životní situaci.

Reklama

Fond Městské části Praha 2 Dvojka srdcem má nově k dispozici sto šedesát tisíc korun. Peníze fondu věnovaly společnosti, které otevřely novou obchodní pasáž v Praze 2. Vedení městské části peníze použije na pomoc matkám samoživitelkám, které se teď v souvislosti s nastalou krizí ocitly v těžké situaci. 

"Všechny tyto peníze budou použity pro pomoc matkám samoživitelkám na Praze 2, které si v tuto chvíli žádají o finanční podporu základní potřeby jako jsou potraviny, hygienické potřeby, léky a tak dále. My každou středu vyhodnocujemem žádosti a ty příspěvky se pohybují od osmi do patnácti tisíc na jednu rodinu," říká místostarosta MČ Praha 2 Alexandra Udženija (ODS).

"Tento fond podporujeme částkou padesát korun z každého nákupu nad tři sta korun, to v Praze většinou bývá celková suma za ten první den nákupu od padesáti do sto čtyřiceti tisíc korun. Takže vždy to záleží na zákaznících, kolik jich přijde navštívit tu prodejnu v první den," říká Martin Molnár, zástupce obchodního řetězce. 

O příspěvek mohou zájemci žádat prostřednictvím jednoduchého formuláře, který je umístěn na stránkách Městské části nebo fondu Dvojka srdcem. Vyplněný ho zašlou městské části a ta jejich žádost zpracuje. Fond solidarity Prahy 2 funguje jako pomoc místním obyvatelům. Mimo jiné podporuje i seniory, kterým už pomohl pořídit potřebné vybavení nebo pomáhá i dětem ze sociálně slabších rodin, kterým hradí například sportovní aktivity nebo docházku do základní umělecké školy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu