• Načítám...
>

Ředitelé škol v Praze 2 probírali návrat k výuce

  • 7. května 2020,
  • 12:16,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

V Praze 2 se připravují na otevření základních a mateřských škol. Ředitelé koordinovali fungování škol na schůzkách s vedením městské části. To jim také přislíbilo dodat potřebné ochranné pomůcky a desinfekci.

Reklama

Návrat do školy je za dveřmi. Dvacátého pátého května se budou moci žáci vrátit do školních lavic. Jak bude provoz škol probíhat do letních prázdnin si upřesnili také ředitelé základních a mateřských škol v Praze 2 na schůzce s vedením městské části. To jim také přislíbilo dodat potřebné ochranné pomůcky. 

„Všem našim školám i školkám dáme štíty, tak aby to zabezpečení měly maximální. Dodáme jim desinfekci. Řada našich ředitelů už se zásobila sama, jak desinfekcí tak rouškami, ale dostanou od nás potřebné množství tak, aby žáci, kteří do školy nebo školky nastoupí tu výuku alespoň do konce června dokončili,“ říká Jana Černochová (ODS), starostka MČ Praha 2.

I když jsou školy na předprázdninový provoz připravené, největší vrásky vedením stále dělá dodržování předepsaných pravidel. Žáci totiž budou muset mezi sebou například dodržovat dvoumetrové rozestupy a dodržovat je i v jídelnách.

„Děti budou přicházet kontinuálně do školy od osmi hodin do devíti. Protože není šance prostorově děti seřadit a rozdělito do skupin, to bychom si museli pronajmout Strahovský stadion a teleportovat je do škol, takže to nedokážeme. A stejně tak přesuny po škole by byly komplikované i z hlediska velikosti naší školní jídelny. Takže jsme se dohodli s naším dodavatelem, že budou obědy formou studených balíčků,“ říká Martin Ševčík, ředitel ZŠ Londýnská.

Jídlo tak budou na některých školách konzumovat přímo ve třídách, které budou uzpůsobeny všem požadavkům. Povinností rodičů dětí, které do školy koncem května nastoupí pak bude vybavit je sáčkem s dvěmi rouškami na den. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu