• Načítám...
>

V Praze 2 si připomněli konec druhé světové války

  • 7. května 2020,
  • 15:03,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

V Praze 2 si připomněli osvobození hlavního města a konec druhé světové války. Vedení městské části tentokrát vybralo méně známe a navštěvované pamětní desky, u kterých zástupci radnice položili kytici a zapálili svíčku.

Reklama


Konec bojů o osvobození Prahy si připomněli také v městské části Praha 2. Čest památce padlým tady vedení radnice vzdalo hned na několika místech, například v prostoru pražského hlavního nádraží. 

"Málokdo ví, že řada železničářů zahynula v těch bojích za naší svobodu a to ať v těch posledních dnech, nebo v těch dnech, které předcházely ukončení druhé světové války," říká Jana Černochová (ODS), starostka MČ Praha 2. 

Letos kroky zástupců radnice nevedly na známa místa jako je například před budovou Českého rozhlasu. Městská část chtěla připomenout i další lidské osudy.

"Schválen jsme si vybrali místa, která nejsou tak známá a máme šest zastavení. Máme hodně zastavení na Vinohradech, v ulici Anny Letenské, Na Švihance v Balbínově ulici," vysvětluje Jana Černochová (ODS), starostka MČ Praha 2. 

Vzpomínku ale vedení městské části věnovalo také hrdinům na nuselském území. 

"Jsme před domem v Čiklově ulici, abychom si připomněli další oběť osvobození Prahy, pana Aloise Novotného. Byl policejním praporčíkem státní jízdní policie a bohužel při osvobozování padl ve svých čtyřiceti osmi letech," říká Michal Zuna (TOP 09), radní MČ Praha 2.

"Opravdu hrdinství v takových dnech jako je konec světové války nebo v průběhu celé války lidé i obyčejní prokázali velkou statečnost. Pamatují si to naši rodiče a prarodiče, my už jsme to nezažili a budeme rádi, když si to takovým způsobem budeme připomínat," říká Jaroslav Šolc (OB), místostarosta MČ Praha 2.  

Na každém zastavení se zástupci vedení Městské části poklonili a u pamětní desky položili kytičku a také zapálili svíčku. 

 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu