• Načítám...
>

Praha 2 znovu nabízí basket zdarma ve Folimance

  • 21. května 2020,
  • 18:24,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Praha 2 opět umožňuje mládeži, aby se účastnila basketbalových tréninků zdarma. Ty probíhají na hřišti v parku Folimanka a v rámci nich se účastníkům věnují profesionální trenéři USK Praha. S organizací tréninků pomáhá také Klub Beztíže, který se zaměřuje na mládež ze sociálně slabších rodin.

Reklama

Na hřišti v parku Folimanka se opět rozjely tréninky basketbalu. Mohou na něj přijít hlavně děti z celé Městské části a blízkého okolí. Už po třetí se jim budou věnovat profesionální trenéři USK Praha. Tréninky v parku pro zájemce uspořádalo vedení městské části.

„Zahajujeme třetí cyklus tréninků pro děti a mládež ve spolupráci s USK Praha, který jsme zahájili minulý rok. Letos začínáme se zpožděním kvůli koronavir, ale můžeme zahájit alespoň nyní. Jde o to, nabídnout dětem trávení volného času,“ říká radní MČ Praha 2 Michal Zuna (TOP 09).

Na trénink může přijít kdokoliv kdo má zájem od osmi do osmnácti let. Pokud se zúčastní celé série tréninků, naučí se všechny potřebné základy basketbalové hry.

„Jsou to úplné základy basketu, takže driblování, přihrávání. Nejvíce je samozřejmě baví hrát, takže to je také největší součástí toho tréninku. Tréninky probíhají každý týden od čtyř hodin do pěti,“ říká Jan Prágr, trenér USK Praha.

Společně s městskou částí a basketbalovým týmem se na přípravě tréninků podílela také organizace. beztíže, která se věnuje například práci s dětmi ze sociálně slabých rodin. Tréninky dětem nabízí jako možnost, jak smysluplně strávit volný čas.

„My je potkáváme v ulicích a v parcích a nabízíme jim například takovéto trávení volného času. Jsme rádi, že jsme ty tréninky mohli uspořádat zdarma, protože se zaměřujeme na mládež z ekonomicky slabého prostředí, která často nemá na takovéto volnočasové aktivity finance," říká Matouš Knapp, koordinátor terénních služeb Klubu Beztíže.

Zájemci si tak mohou každý čtvrtek od čtyř hodin užít celkem šest tréninků, které budou probíhat až do konce června. Pokud se Městské části podaří domluvit s USK Praha, mohly pokračovat i během začátku letních prázdnin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu