• Načítám...
>

Na Bastion se opět vrací jazzové koncerty

  • 2. června 2020,
  • 20:25,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Návštěvníci restaurace Bastion, která je umístěná přímo na vyšehradských hradbách a nabízí úchvatný výhled na Prahu, zažili mimořádný koncertní zážitek. Dávku poctivého jazzu jim naservírovala kapela Roman Pokorný Trio. V rámci série koncertů, který se v prostorách restaurace v Praze 2 koná, tentokrát vzdali čest slavnému jazzmanovi Dukeu Ellingtonovi. A jak bylo vidět, kulturní zážitek už lidem na hradbách chyběl.

Reklama

Dlouhé tři měsíce museli návštěvníci restaurace Bastion čekat na koncertní zážitek. Nyní, kdy už to bezpečnostní opatření proti šíření koronaviru umožňují, se konečně dočkali. A rozhodně se měli na co těšit. 

„Dneska zahajujeme přerušený cyklus koncertů Hudba na hradbách. Jde o jazzové koncerty, které každý měsíc pořádá Městská část Praha 2, tady v těchto prostorách,“ představuje koncertní návrat na vyšehradské hradby místostarosta MČ Praha 2 Jaroslav Šolc (OSB).

O mimořádný koncertní zážitek se postarala kapela Roman Pokorný Trio, která v rámci jazzového večera vzdala hold světoznámé jazzové legendě Dukeu Ellingtonovi. 

„Od začátku svojí hudební kariéry, mám strašně rád jeho skladby. Hlavně si ho cením jako autora a proto jsem asi před dvěma lety natočil s americkým varhaníkem Brianem Charettem a slovenským bubeníkem Danielem Šoltisem jsme natočili album Cab to Cotton Club,“ říká hudebník Roman Pokorný.

A kromě hudby se mohou návštěvníci restaurace Bastion těšit i na výtvarnou expozici, která bude volně přístupná. 

„Na Bastionu se každým rokem obměňuje expozice a teď velmi čerstvě loňskou expozici plastik Oty Janečka, vystřídala tvorba mladého umělce Jana Dostála. Jak jsem byl poučen, tak je to instalace připravená na míru přesně pro tyto prostory,“ uzavírá místostarosta MČ Praha 2 Jaroslav Šolc (OSB).

Výstava se jmenuje Linie a jde skutečně o liniové prvky, uspořádané do různých skrumáží. Ostatně, přijďte se podívat, výstava trvá celý rok. Ondřej Švec, televize Praha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu