• Načítám...
>

Na Vyšehradě se vzpomínalo na Miladu Horákovou

  • 26. června 2020,
  • 20:02,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Vzpomínkový akt na doktorku Miladu Horákovou se uskutečnil na Vyšehradském hřbitově. Přítomní byli politici, pamětníci, ale i široká veřejnost. Od popravy Milady Horákové letos uplynulo již 70 let.

Reklama

Na Vyšehradském hřbitově se vzpomínalo na Miladu Horákovou, která byla před sedmdesáti lety popravena po vykonstruovaném procesu komunisty. Celý vzpomínkový akt odstartovala zvonkohra vyšehradské Baziliky sv. Petra a Pavla a píseň Ach synku, synku.

Pak už se kladli věnce a květiny a pronášely vzpomínkové projevy.

"Svoboda, kterou teď máme, není něco, co je jednou pro vždy dáno. A ukazuje se, že může uplynout jen velmi krátký čas, kdy se ze svobody stane nesvoboda," říká místopředseda klubu Dr. Milady Horákové, Filip Novák.

Vzdát hold Miladě Horákové přišla i paní Eva Jourová. Její tatínek Josef Nestával byl odsouzen v procesu s Miladou Horákovou a odseděl si 14 let.

"Co táta říkal, nemyslela si, že by jí popravili jako ženu. Ale pak asi k posledku ano. Protože ona brala všechno: Já, já, já, většinu věcí na sebe. Ale ono to bylo stejně jedno, protože ty rozsudky byly hotové asi čtrnáct dní předtím," popisuje členka klubu Dr. Milady Horákové, Eva Jourová.

"Doktorka Milada Horáková je rodačkou z Královských Vinohrad a strávila tam podstatnou část svého života. Je zcela nepochybné, že takovou osobnost a její spolupracovníky, kteří bojovali za demokratické hodnoty a proti totalitám, je nutné si připomínat neustále," dodává, místostarosta MČ Praha 2.

Klub doktorky Milady Horákové také ve spolupráci s městkou částí pořádal na radnici Prahy 2 výstavu věnovanou této významné političce a klubu, který se zajímá o její život a dílo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu