• Načítám...
>

V Praze 2 přibývají mlžítka a mlhoviště

  • 15. července 2020,
  • 19:53,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

V letních měsících není nad vodní osvěžení. V Praze 2 si můžete užít osvěžení díky řadě mlžítek a mlhovišť. Deset jich najdete přímo v parcích a další tři pak na náměstí.

Reklama

V Praze 2 přibývá míst kde za parných letních dnů můžete osvěžit. Jubilejní už desáté mlžítko nebo mlhoviště v parku otevřeli na Folimance. U dětského hřiště, nedaleko fontány.

"Je to reakce na sucha, která v posledních letech postihla města a Prahu speciálně. Tak jsme zauvažovali a začali jsme připravovat," popisuje místostarosta MČ Praha 2, Václav Vondrášek.

Nově otevřené mlhoviště je doplněno podkladem z pryžové plochy a v letních dnech zde najdou osvěžení jak malí, tak i velcí návštěvníci parku. Za dalšími mlžítky pak můžete vyrazit třeba do Riegrových sadů, na Karlovo náměstí nebo do Havlíčkových sadů.

"Některé je takovéto nízké. Kde se to mačká, relativně nerozbitné. Jiná jsou zase vysoká, kde ty trysky jsou nad dosahem dospělého člověka. Takže nám to lidé nerozbíjej. Velká část prvků totiž bývala odmontovávána, ucpaná nebo nějak zničena, komentuje místostarosta.

Na mlhoviště ale nenarazíte v Praze 2 jen v parcích.

"Platíme v nájmu ještě další tři mlhoviště plus jedno které máme od PVK zdarma, uzavírá Václav Vodrášek. 

Na mlhoviště PVK ve tvaru brčka tak narazíte na Palackého, Ostrčilově, Tylově náměstí nebo na Výtoni. Připravuje se také mlhoviště přímo na náměstí Míru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu