• Načítám...
>

Praha 2 o prázdninách opravuje školská zařízení

  • 23. července 2020,
  • 16:22,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

V Praze 2 jsou opět v plném proudu opravy a práce na rozvoji školských zařízení v městské části. V tuto chvíli tak probíhá budování dětského hřiště pro mateřskou školu, renovace interiérů a nezbytné opravy v základních školách. Celkem do letních prací městská část investovala sto milionů korun.

Reklama

Letní prázdniny Praha 2 každoročně využívá k realizacím investičních plánů do oblasti školství. V tuto chvíli jich probíhá několik souběžně, například se buduje dětské hřiště pro mateřskou školu Šumavská 37.

„Právě jsme v Čechových sadech, kde je dětské hřiště, které slouží pro potřeby MŠ Šumavská. Protože už tento prostor neodpovídal naším představám, tak jsme se rozhodli ho renovovat. Práce jsou v plném proudu,“ říká Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Mezi další investice pak patří renovace interiéru v pobočce mateřské školy Šumavská s číslem 32. Pracuje se také na výměně elektrických rozvodů na pobočce Základní školy Londýnská, celkem do letních investic putuje sto milionů korun. Rozpočet koronavirová krize neovlivnila.

„V tuto chvíli máme rozdělanou kompletní rekonstrukci MŠ Trojlístek, která spadá pod MŠ Šumavská. Děláme velkou rekonstrukci zahrady u MŠ Španělská. Děláme novou kuchyň v MŠ Viničná, chystáme novou kuchyň v Trojické ulici. V pomocné školce U Rybníčku kompletně vyměňujeme okna. V základních školách pracujeme také. Ve Vratislavově ulici už druhým rokem rekonstruujeme elektroinstalaci a rekonstruovali jsme také kuchyň. Hledáme rezervy v běžných výdajích a určitě školská zařízení by byla na posledním místě, kde bychom snižovali objemy," dodává Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

Opravy a výstavby dětských hřišť je mnohdy komplikované vyjednat a navíc to stojí více peněz. Praha 2 je totiž částečně v památkové rezervaci a také v památkové zóně. Veškeré záměry v těchto oblastech tak musí konzultovat s památkáři.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu