• Načítám...
>

Věž Novoměstské radnice nabízí výhled na Prahu

  • 27. července 2020,
  • 23:53,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Téměř 70 metrů vysoká věž Novoměstské radnice nabízí návštěvníkům unikátní výhled na Prahu. Po zdolání 221 schodů si mohou Pražané a návštěvníci metropole užít pohled na Karlovo náměstí, ale i uličky Nového města či Pražský hrad. Věž je otevřena každý den mimo pondělí.

Reklama

Obdivovat krásy Prahy mohou obyvatelé i návštěvníci metropole z několika věží v samém centru města. Jednou z nich je i věž Novoměstské radnice v těsné blízkosti Karlova náměstí.

"Ta věž tady stojí s Novoměstskou radnicí v zásadě od Karlovských dob. Od 14. století doznala některých různých přestaveb, zejména v 16. století. Tento ochoz je původně gotický," říká Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Na téměř 70 metrů vysokou věž vede 221 schodů.

"Z ochozu Novoměstské radnice můžeme Prahu vidět trochu jinak, než jak jsou návštěvníci zvyklí. A to je třeba důvod tu Novoměstskou radnici navštívit, protože najednou uvidíte pohled na celé Karlovo náměstí, uvidíte pohled na Pražský hrad trochu jinak, než jak jste zvyklí. Uvidíte jak mrakodrapy Pankráce, tak krásné střechy Nového Města, které jsou jiné, ale jsou úplně stejné jako střechy Malostranské," říká Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Cestou na ochoz se mohou návštěvníci zastavit u několika dalších míst, které jsou v prostorách věže k vidění.

"Když půjdou návštěvníci po schodišti nahoru, tak v 1. patře uvidí skleněným průhledem zase barokní část Novoměstské radnice, to je Kaple Nanebevzetí Panny Marie, která byla zřejmě už v původních gotických plánech Novoměstské radnice. Stejně tak návštěvníci, když půjdou nahoru, uvidí zvon. Ten zvon bohužel už několik desetiletí nemá srdce, takže je němý a nebije," říká Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Věž Novoměstské radnice můžete navštívit od úterý do neděle a to vždy mezi 10. a 18. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu