• Načítám...
>

Praha 2 připravila pro děti zábavné odpoledne

  • 7. srpna 2020,
  • 12:08,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 den si ve spolupráci s místními strážníky uspořádali zábavné odpoledne pro děti a mládež. Ty měly možnost si vyzkoušet různé disciplíny, seznámit se s technikou a zároveň se dozvědět, jak se v určitých situacích zachovat.

Reklama

Na hřišti U vodárny si městští strážnicí ve spolupráci s radnicí Prahy 2 připravili zábavné odpoledne pro děti a mládež. Na všechny příchozí zde čekaly nejrůznější úkoly a hry, které prověřily jejich všestrannost.

"U každého stanoviště dostanou děti po splnění úkolu razítko. Máme zde stanoviště techniky městské policie. K vidění je zde služební vozidlo, služební motorka. Dále dětské chůdy, hra na lovení rybiček, vodní pistolky, hod na klauna. Na závěr pak asi to nejtěžší a to je jízda zručnosti kde děti projíždějí slalom," popsal Lukáš Kačerovský, odborný referent prevence kriminality OŘ MP Praha 2.

Anketa

Děti byly se zábavou na hřišti viditelně spokojeny

"Nejvíce mě to šlo na stanovišti techniky městské policie a dětské chůdy."

"Mě asi nejlépe šlo stříkat vodní pistolí."

"Já se nejvíce bavil s vodní pistolí."

Kromě zkoušky zručnosti se mohli děti blíže seznámit s policejní technikou a zároveň se více dozvědět o jejich práci. Případně jak se správně zachovat v určitých situacích. 

"Máme zde primárně letáky na viditelnost v dopravě a na dopravu jako takovou," doplnil Lukáš Kačerovský, odborný referent prevence kriminality OŘ MP Praha 2.

"Jedná se o jednu z mnoha preventivních akcí, kterou na naší městské části společně  městskou policií připravujeme. Mohu jmenovat například také Senior akademii, která je zimním cyklem nebo v Muzeu policie jízdu zručnosti," konstatoval Michal Zuna,  radní MČ Praha 2.

Pro radnici Prahy 2 je bezpečnost prioritou. Proto pravidelně pořádá akce zaměřené na prevenci. Zájemci se mohou těšit na příklad na Den s IZS v parku Folimanka, který je naplánován na pátek 4. září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu