• Načítám...
>

Park Folimanka ožil programem Bezpečná dvojka

  • 4. září 2020,
  • 14:08,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

V pražském parku Folimanka se konal další ročník akce Bezpečná dvojka, která byla obnovena v loňském roce. Návštěvníci a příznivci této tradice, kterou podporuje a spoluorganizuje MČ Praha 2, měli opět možnost seznámit se blíže s fungováním integrovaných záchranných složek.

Reklama

Pod Nuselským mostem v parku Folimanka bylo opět živo. Mohla za to akce Bezpečná dvojka, během které zde byly prezentovány složky Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, aktivních záloh Armády ČR a Záchranná služba hl. m. Prahy. 

"Jsem moc rád, že můžeme i letošní ročník pořádat, protože různých rizik spojených s covidem, ve formě různých bezpečnostních opatření nebo vládních nařízení, byla celá řada. Velmi si vážím toho, že bezpečnostní složky a sbory dnes mohly dorazit," uvedl  Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Návštěvníci měli znovu příležitost nahlédnout například do krytu Folimanka, který byl od letošního února nepřístupný.

Zájemci se zde také mohli seznámit se zázemím hasičského nebo záchranného vozu. Děti si mohly prohlédnout nebo přímo vyzkoušet jeho vybavení.

ANKETA

Děti byly vesměs s akcí spokojeny

"Byla jsem v sanitce, v hasičském autě a líbilo se mi to."

"U policistů byly pěkné zbraně."

"Nejlepší byli hasiči."

"Krásní byli koně."

Bezpečná dvojka je součástí priorit městské části v oblasti prevence kriminality a navazuje na řadu akcí, které dvojka spolupořádá s městskou policií nebo Policií ČR.

Cílem akce byla mimo jiné také prezentace možnosti uplatnění u složek IZS.

"Městská část Praha 2 dlouhodobě podporuje bezpečnostní složky. Mohu za sebe i za naši radu říci, že tomu tak bude i do budoucna. Bezpečná dvojka je totiž součástí priority městské části v oblasti prevence kriminality. A je to i součást postoje městské části k bezpečnostním složkám, jejichž práce je více než ocenění hodná," zdůraznil Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Součástí podpory městské části jsou například motivační odměny, dary či poskytování služebních bytů z bytového fondu městské části pro zaměstnance bezpečnostních složek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu