• Načítám...
>

V Praze 2 opět věnovali den psím mazlíkům

  • 9. září 2020,
  • 18:36,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Praha 2 uspořádala další ročník Psího dne. Majitelé pejsků si zde mohli opět vyměnit pár rad, inspirovat se v práci se psy, a také pro ně něco zakoupit. Návštěvníky přišli přivítat zástupci vedení této městské části. V rámci programu byli připraveni poradit lidem také odborníci.

Reklama

Praha 2 ani letos nevynechala den, který patří čtyřnohým kamarádům lidí. Na náměstí Míru se opět sešli příznivci pejsků, aby si vyměnili své zkušenosti a předali pár rad, jak se psy správně zacházet. Pozdravit účastníky přišli také zástupci vedení této městské části. S pejskem tentokrát na akci přišla místostarostka Alexandra Udženija. 

"Je to náš rodinný pejsek, francouzský buldoček. Je to ona a jmenuje se Malá, protože když jsme ji dostali, tak to bylo jen takové malé klubíčko," zavzpomínala Alexandra Udženija, místostarostka  MČ Praha 2.

Akce nabídla jako vždy nabitý program plný rad a tipů pro majitele pejsků a nechyběly stánky organizací zaměřujících se na pomoc a práci s těmito zvířaty. Samozřejmě bylo také kde jim obstarat různé vybavení a něco dobrého na zub.

"Program je sestaven tak, aby lidé měli radost a setkávali se zde milovníci psů s podobnými zájmy. Aby tady našli to, co je zajímá, co potřebují. A také proto aby lidé viděli, jak jsou pejskové pracovití, jak pomáhají lidem. Proto tady jsou i různé složky, které se psy pracují jako je policie a hasiči. Samozřejmě je tu zastoupena také složka charity. Takže pokud tu jsou příznivci psů, tak mohou pomoci útulku nebo si dokonce nějakého pejska vzít," popsal Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Praha 2 má v současnosti pro psy vymezeno deset míst v parcích a na dalších plochách, kde je lze volně venčit. Pravidelně zajišťuje také vybavení pro úklid exkrementů, a proto apeluje na jejich majitele, aby byli v tomto ohledu zodpovědní.

"Motivujeme je, edukujeme, říkáme jim, prosíme je. Pokud se někdo rozhodne mít pejska, tak by měl mít i tu zodpovědnost po něm uklízet," zdůraznila  Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Na závěr pár zajímavostí. Praha 2 na svém území eviduje téměř dva tisíce psů. Nejčastějším rodinným parťákem v této městské části je "český voříšek", těsně v závěsu za ním je pak yorkshirský teriér. Vinohrady pak patří k místům, kde žije společně s Žižkovem psů nejvíce, a to v rámci celé Prahy. 

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu