• Načítám...
>

Primátorky rozčísly hladinu řeky Vltavy

  • 18. září 2020,
  • 21:27,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Netradičně, tedy v půlce září, se uskutečnil tradiční veslařský závod Primátorky Praha. Nejsledovanějšímu závodu mužů předcházely mládežnické závody. Například závod O pohár starosty Prahy 2. O ten se doslova poprali mladší žáci a žákyně z několika veslařských klubů.

Reklama

Primátorky Praha se letos konaly v nezvyklém zářijovém termínu. Důvodem je koronavirová pandemie.

"Naše městská část letos vstoupila přímo do dění. Stali jsme se partnery tohoto závodu. Máme zde propagaci naší nadace Dvojka srdcem. Je tu také stánek Všeobecné fakultní nemocnice Praha," upozornil Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

A právě do stánku Všeobecné fakultní nemocnice Praha jsme nahlédli.

"Přijde nám sem paní canisterapeutickým psem, který je velmi dobrým pomocníkem pro lidi s depresí. Také se zde lidé například mohou poradit s našimi nutričními terapeuty. Upravit si spolu s ním jídelníček a zjistit, si zda se správně stravují," popsal Martin Čtvrtečka, referent marketingu VFN Praha.

Primátorky ale není jen tradiční nedělní závod osmiveslic. Páteční odpoledne patří závodu mladších žáků a žákyň, kteří zápolí O pohár starostky Prahy 2. Ten vítězům předal místostarosta druhé městské části Jan Korseska.

"Závod v té stonožce, protože tak ta loď vypadá když je osazena párovým veslem, znamená pro děti špičku v jejich dosavadním snažení. Je dobře, že máme tolik veslařského potěru, že je o tento sport zájem," konstatoval  Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2.

V první rozjížďce, v kategorii mladších žáků, byl nejrychlejší tým veslařského klubu z Olomouce, což malí závodníci patřičně oslavili.

"Jelo se nám dobře. Myslím, že jsme všichni předvedli dobrý výkon a výhru si tak zasloužili," zhodnotil Jan Holčák, veslař.

Jak ukázaly výkony malých sportovců, veslování je v Praze velmi populárním sportem a o budoucí veslařské naděje, třeba i olympioniky, nemusíme mít starost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu