• Načítám...
>

Praha 2 poskytla strážníkům peníze na nákup figurín

  • 5. října 2020,
  • 13:43,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 poskytla svým strážníkům finanční dar na nákup figurín pro nácvik resuscitace. Budou využívány jak samotnými členy městské policie, tak i dětmi na základních školách působících na území této městské části.

Reklama

V rámci vyjádření podpory a poděkování, poskytla radnice Prahy 2 finanční dar místní městské policii na nákup dvou figurín pro nácvik resuscitace. Radnice tímto způsobem pravidelně podporuje všechny složky IZS. 

"Předali jsme jim i projektor. Figuríny budou sloužit jako instruktáž na našich základních školách, ale i na služebnách městské policie, aby si všichni městští strážníci mohli vyzkoušet, jaký je správný postup při záchraně lidského života," konstatovala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Díky novým figurínám mohou strážníci absolvovat školení zaměřené na záchranu života častěji, než tomu bylo doposud. 

"Rádi bychom trénovali například jednou za tři měsíce, aby strážníci v případě potřeby byli sebevědomí. Podle toho, jaký projeví zájem základní školy, tak provádíme školení. Pravidelně to bývá dvacetkrát do roka na deseti základních školách. Zhruba dvě přednášky na jednu základní školu," konkretizoval Lukáš Kačerovský, odborný referent prevence kriminality OŘ MP Praha 2.

Figuríny jsou vybaveny senzory, které monitorují průběh první pomoci. Zařízení je propojeno s  mobilní aplikací, která zaznamenává, jak si strážník či student při resuscitaci vede. 

"Ukazuje, zda správnou frekvencí masírujete srdce nepřímo, anebo jestli správnou frekvencí vdechujete. Zároveň jakou silou stlačujete. Zda je dostatečná nebo naopak příliš silná. Vyhodnotí vás to, ukáže skóre od nuly do sta. A vy víte, že pokud jste napoprvé dosáhli skóre osmašedesát, tak se máte ještě co zlepšovat," popsal Lukáš Kačerovský, odborný referent prevence kriminality OŘ MP Praha 2.

Obě figuríny i s dataprojektorem a prezentérem stály radnici druhé městské části 47 tisíc 843 korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu