• Načítám...
>

V Praze 2 probíhá podzimní sázení stromů

  • 19. listopadu 2020,
  • 23:02,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

V Praze 2 probíhá podzimní sázení stromů. V městské části tak do konce roku přibude třicet dva nových stromů v dvaceti jedna vytipovaných uličních stromořadích. Výsadbu provádí Technická správa komunikací hl. m. Prahy, která se bude následující tří roky o stromy také starat. Financování ve výši 1,3 mil. Kč zajišťuje vedení Městské části.

Reklama

V Praze 2 naleznou útočiště desítky nových stromů. Odbor životního prostředí Městské části Praha 2 tam ve spolupráci s Technickou správou komunikací hl. m. Prahy realizuje jejich podzimní výsadbu. Ta probíhá na volných místech v několika uličních stromořadích na území městské části. Financování v hodnotě 1,3 milionu korun bere opět na svá bedra městská část. 

"Trváme na tom, aby tam, kde se uvolní rabátko, tak aby se obnovovalo. Protože stále slyšíme, že město a TSK nemá finanční prostředky a podobně a nám na tom velmi záleží. My ročně uvolňujeme z vlastního rozpočtu částky od milionu tři sta až po milion a půl na výsadbu těchto nových stromů do rabátek, která se uvolní," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2. 

Celkem tak v Praze 2 přibude do konce roku třicet dva nových stromků v jednadvaceti vytipovaných uličních stromořadích. Výsadbu zajistila Technická správa komunikací a to už v rámci páté etapy. 

"Typy stromů vybíráme tak, aby zapadaly do dané lokality, jedná se o odolné dřeviny, které vydrží i horké letní dny," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Kolem stromů bude postupně vznikat také nová jednotná ochrana, která má zamezit poškozením kořenů. Ochrana by se měla v budoucnu sjednotit v rámci celého území městské části. 

"Model, na kterém jsme se s TSK shodli, shodli jsme se na tom i s magistrátem a v průběhu času, protože nemůžete udělat vše najednou, dojde k výměně těchto ochran stromů na celém území Prahy 2," řekl Jan Korseska. 

Městská část bude ve spolupráci s TSK pokračovat i příští rok. Hned na jaře se rozjede v rámci projektu Udržitelná dvojka další výsadba v rámci šesté etapy, která opět počítá s výsadbou tří desítek nových stromů. V rámci následné péče se budou pravidelně zalévat, provádět se ořezy a také úpravy rabátek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu