• Načítám...
>

Praha 2 pomáhá psům a kočkám v útulcích

  • 1. prosince 2020,
  • 10:47,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 2 se letos potřetí připojuje ke světovému svátku dárcovství, známému jako Giving Tuesday. Světový den štědrosti a dobrých skutků se slaví vždy první úterý následující po Dni díkůvzdání a účastní se ho tisíce osob, firem a organizací z celého světa. Městská část tímto způsobem i letos obdaruje psí a kočičí útulky.

Reklama

MČ Praha 2 se i letos přidala ke světovému svátku dárcovství. V rámci tzv. Giving Tuesday tak mohou nejen obyvatelé dvojky pomoci opuštěným, zanedbaným a týraným psům a kočkám.

"Je to už třetí ročník. My když jsme se před třemi lety dozvěděli o tom svátku a chtěli jsme ho nějakým způsobem připomenout, tak jsme přemýšleli, jestli to máme vztahovat na děti nebo seniory, ale měli jsme pocit, že o těch Vánocích bychom se možná měli trošku více zajímat o naše čtyřnohé kamarády a proto jsme se rozhodli, že uděláme tu sbírku ve prospěch psích a kočičích útulků," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Pražané, kteří by opuštěným psům a kočkám rádi pomohli, mohou na Náměstí Míru vkládat do oranžového kontejneru např. krmivo nebo hračky. Věci budou následně převezeny do útulků.

"Letos jsme vybrali ty útulky tři. Jeden je v pražské Libni, druhý je v pražských Bohnicích a ten třetí je v Lysé nad Labem. Tam společně s mými kolegy z rady MČ 20. prosince v neděli v ranních hodinách zajedeme a rozdáme tam to, co nashromáždíme v tomto kontejneru. Chtěla bych moc poprosit všechny ty, kteří nám už přispívali v tom loňském a předloňském roce, aby i letos zašli na Náměstí Míru," řekla Jana Černochová. 

Kontejner je na Náměstí Míru umístěný poblíž vánočního stromku. Věci, kterými chcete obdarovat útulky, do něj můžete vkládat až do 19. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu