• Načítám...
>

Občané Prahy 2 darovali dárky útulkům

  • 20. prosince 2020,
  • 14:51,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

Praha 2 se letos potřetí připojila ke světovému svátku dárcovství, známému jako Giving Tuesday. Světový den štědrosti a dobrých skutků se slaví vždy první úterý následující po Dni díkůvzdání a účastní se ho tisíce osob, firem a organizací z celého světa. I letos městská část vytvořila sbírku pro psí a kočičí útulky a následně dary rozvezla.

Reklama

Praha 2 se už potřetí připojila ke světovému dni Giving Tuesday. V rámci tohoto dne umístila na Náměstí Míru sběrnou nádobu, kam mohli lidé vhazovat praktické dary pro psy a kočky z útulků. I přes současnou nepříznivou ekonomickou situaci se podařilo vybrat mnohem více, než v minulých letech.

"My jsme museli sedmkrát ten kontejner vysypávat, aby bylo kam vhazovat věci. Chtěla bych strašně moc všem poděkovat za to, že i v ekonomicky nepříznivé době myslí na čtyřnohé kamarády a vážíme si toho. Myslíme si, že je to znak toho, že lidé mají dobré srdce a že díky jejich podpoře a pomoci budou mít ty útulky zase z čeho žít jeden celý rok," řekla Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

Dobročinný konvoj naložený granulemi, pelíšky, obojky a hračkami zamířil do tří útulků. Dary byly věnovány pejskům žijícím v útulcích v Lysé nad Labem a v Libni.

"V současné době tady máme 10 pejsků, máme dva svěřence v kotcích, to jsou velcí psi, kteří nemohou být ve smečkách a potom máme ještě 8 menších. Většinou přichází z nevhodných podmínek nebo po úmrtí majitele či majitelky," řekla Vlasta Šedinová, ošetřovatelka v Azylu opuštěných zvířat v Libni. 

Vedení radnice Prahy 2 se rozhodlo podpořit i kočičí útulek v Bohnicích, který funguje už 16 let. V současné době zde našlo domov kolem 100 čtyřnohých mazlíků.

"My se tady staráme většinou o kočky pacientů, kteří se tady v léčebně léčí a nemá se jim kdo o ty zvířátka starat. Občas tady máme morčata či fretky," řekla Iva Urbanová, chovatelka, Opuštěná a léčebná zvířata o.p.s.

Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti plánuje Praha 2 tuto dobročinnou akci zopakovat i v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu