• Načítám...
>

Kontejnery na tříděný odpad jsou často přeplněné

  • 23. prosince 2020,
  • 11:38,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Kolem kontejnerů na tříděný odpad je často nepořádek. Může za to především přeplněnost těchto kontejnerů v některých ulicích Prahy 2. Za nepořádek ale mohou často i sami občané, když netřídí tak, jak by měli.

Reklama

Přeplněnost kontejnerů na tříděný odpad a nepořádek kolem nich - to je jeden z problémů, který v současné chvíli řeší Praha 2.

"Požadavek, který přišel z magistrátu v průběhu předchozích měsíců, že máme vytipovat dvě konkrétní stanoviště tříděného odpadu určená ke zrušení od 1. prosince, nás opravdu nepříjemně zaskočil a překvapil, nicméně jsme byli nuceni požadavku vyhovět, neboť systém nakládání a hospodaření s odpady nepřísluší MČ," řekla Andrea Zoulová, tisková mluvčí MČ Praha 2. 

Od října vyhodnocovali pracovníci úřadu i vytíženost jednotlivých sběrných míst.

"Zjistili jsme, že naprosto katastrofální situace je právě zde v ulici Třebízského, další lokalitou je roh ulice Korunní a Kladská. Pak jsou vybraná stanoviště v ulici Slovenská, Vinohradská a Francouzská. Navrhli jsme magistrátu navýšení četnosti svozu v těchto lokalitách, teď čekáme na rozhodnutí magistrátu," řekla Andrea Zoulová.  

Udržovat pořádek kolem kontejnerů zabere úklidové společnosti velké množství času.

"Jenom po Praze 2 jezdí tři posádky nonstop v podstatě celý den od pondělí do neděle, uklízíme pořád a stačí pár hodin po posledním úklidu a je tam zase nepořádek," řekl Jan Petružálek, technický ředitel společnosti Komwag. 

Stále platí, že záleží především na odpovědnosti každého z nás.

"Nejlepší je apelovat na občany, ať se snaží odpad zmenšovat, více trhat papíry, sešlapávat petlahve, využívat všechny kontejnery a všechny kapacity, které jsou v okolí, neházet to do toho nejbližšího za rohem," řekl Jan Petružálek. 

Jedním z řešení mohou být i nádoby na tříděný odpad ve vnitřních prostorách jednotlivých domů. O ně mohou požádat majitelé domů městskou část.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu