• Načítám...
>

V Praze 2 se snížil počet strážníků

  • 13. ledna 2021,
  • 13:46,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Městská policie v Praze 2 má přijít o 14 tabulkových míst. Důvodem je snížení rozpočtu Městské policie hl. m. Prahy. Praha 2 se přitom dlouhodobě potýká s nedostatkem strážníků v ulicích. Aktuálně jich chybí téměř 20.

Reklama

Kvůli snížení rozpočtu Městské policie hl. m. Prahy, by mělo být v ulicích Prahy 2 méně strážníků. Městská část se přitom již dlouhodobě potýká s jejich nedostatkem. 

"Naše městská část dostala bohužel ke konci loňského roku dopis od pana ředitele Šustera, ve kterém nás informuje o tom, že s účinností od prvního ledna 2021, přichází městská část Praha 2 o 14 tabulkových míst městských strážníků. Není to jen naše městská část, která přichází o tabulková místa. Je to celá Praha. V souhrnu celého našeho hlavního města se jedná o 220 strážníků," konkretizovala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

"Já především považuji za zcela nehodné v této aktuální situaci, reagovat snížením rozpočtu pro městskou policii, který bude mít pochopitelně na tabulková místa dopad," konstatoval Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Snížení počtu strážníků může mít pro Prahu 2, jako centrální městskou část, podle její starostky fatální následky v oblasti bezpečnosti a veřejného pořádku.

"Na radě městské části, která zasedala v pondělí, jsme přijali usnesení, ve kterém odmítáme toto snižování a žádáme jak pana náměstka primátora Hlubučeka, tak samozřejmě i pana primátora Hřiba, aby zastavili tento proces. Aby se naopak snažili, v době kdy zřejmě bude i v hlavním městě větší nezaměstnanost, provést nábor městských strážníků," zdůraznila  Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Podle aktuálních statistik chybí v Praze 2 k 1. lednu 19 strážníků a 129 policistů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu