• Načítám...
>

Praha 2 zřídila pro seniory speciální linku

  • 20. ledna 2021,
  • 9:19,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Ve druhé městské části zvládají očkovat seniory starší 80 let bez větších problémů. Zřídili pro ně speciální telefonní linku, kde jim pomohou se vším, co se týká očkování. To v Praze 2 nabralo rychlé tempo, a to i díky spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí.

Reklama

Bez front a stresu, tak podle místostarostky Prahy 2, zatím vypadá v této městské části očkování. Všech, skoro 2000 seniorů starších 80 let, dostalo od městské části dopis. V něm bylo i číslo na infolinku, na kterou se mohou v případě potřeby obracet.

"Například jsme seniorům nabídli pomoc při registraci. Kdyby se chtěl někdo z nich registrovat do systému, tak by šel k seniorovi přímo domů někdo z Odboru humanitních služeb nebo z Centra sociálních služeb a v pohodlí jeho domova by mu s registrací pomohl," popsala Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2.

Nebo seniorům nabízejí spolupráci s Všeobecnou fakultní nemocnicí.

"My si od seniorů vezmeme rodné číslo, jméno, příjmení, ulici a kontakt. Tyto údaje pošleme každý večer do zmíněné nemocnice, která nám zpátky pošle takzvané sloty. Tedy termín, kdy se má dotyčný senior dostavit na očkování. Pak seniorovi zavoláme informaci na kolikátou hodinu má být v nemocnici," konkretizovala Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2.

Městská část myslí i na ty, kteří nejsou schopni se k očkování dostavit bez pomoci.

"Zajišťujeme jim i odvoz přes Centrum sociálních služeb. V sobotu jsme naočkovali prvních 140 seniorů. A z toho právě 20 seniorů, když nám volali, tak říkali, že by potřebovali, aby je tam někdo odvezl," doplnila Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2.

Už během několika prvních dnů se na linku druhé městské části dovolalo kolem čtyř stovek seniorů. Podle slov místostarostky jsou na radnici také připraveni reagovat na jakékoli problémy či dotazy související s očkováním.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu