• Načítám...
>

Praha 2 podepsala memorandum s organizací proFem

  • 26. února 2021,
  • 14:58,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Praha 2 uzavřela memorandum o spolupráci s organizací proFem. Tato organizace pomáhá obětem domácího násilí. Právě domácí násilí je v době koronaviru horkým tématem. Izolace způsobená karanténou totiž často přispěla k vyšší četnosti i intenzitě násilí.

Reklama

Memorandum o budoucí spolupráci podepsalo vedení Prahy 2 a ředitelka centra pro oběti domácího a sexuálního násilí proFem.

"Budeme společně vyvíjet aktivity pro to, aby na městské části Praha 2 vzniklo unikátní centrum na pomoc obětem trestných činů. Konkrétně na pomoc obětem sexuálního násilí. Toto centrum bude zcela unikátní, doposud takové centrum v Praze nebo celé České republice není, svým úzkým zaměřením," popisuje radní Prahy 2, Michal Zuna. 

Nové centrum pro oběti domácího a sexuálního násilí by podle radního Michala Zuny mělo v Praze 2 vzniknout nejpozději na podzim tohoto roku. Nyní hledá městská část vhodné prostory. Organizace proFem poskytuje svým klientům řadu služeb.

"Poskytujeme poradenství, jak sociální, tak právní a poskytujeme zároveň i návazné služby. Ve formě terapií i advokátního zastupování. Zároveň jsme v letošním roce spustili novou službu skupinové terapie pro ženy, které se setkaly se sexuálním násilím, buď v dětství nebo v dospělosti," říká ředitelka organizace proFem, Jitka Poláková.

Právě domácí a sexuální násilí je v době koronaviru velkým tématem.

"Ta situace se samozřejmě zhoršila. Vidíme na celé společnosti, že dochází k tomu, že lidé jsou frustrovaní, propadají do depresí, úzkostí. Tak samozřejmě se to na domácím násilí velice výrazně projevilo. V této době je mnohem těžší pro oběti kontaktovat jakékoliv služby," dodává Jitka Poláková.

Organizaci proFem můžete kontaktovat hned několika způsoby: telefonicky, prostřednictvím chatu nebo na sociálních sítích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu