• Načítám...
>

Milan Mejla Hlavsa má v Praze 2 novou pamětní desku

  • 5. března 2021,
  • 23:21,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Novou pamětní deskou připomíná Městská část Praha 2 svého čestného občana Milana Mejlu Hlavsu. V pasáži domu v Bělehradské ulici č. 120 ji odhalila starostka Jana Černochová za účasti Hlavsovy rodiny a nejbližších přátel dnes odpoledne, v předvečer jeho nedožitých sedmdesátin. Upozorňuje tak na místo, kde legendární baskytarista, zpěvák a skladatel před třiceti lety působil.

Reklama

V pasáži domu v Bělehradské ulici č. 120 byla odhalena nová pamětní deska. Tou připomíná Městská část Praha 2 svého čestného občana, legendárního baskytaristu, zpěváka a skladatele Milana Mejlu Hlavsu a to v předvečer jeho nedožitých sedmdesátin.

"Milan Mejla Hlavsa je čestným občanem již delší domu. Měl pamětní desku v Ječné ulici č. 7 a bohužel tam nějaký vandal poškodil takovou unikátní desku, která dokonce hrála píseň Mochomůrky bílé. A v podstatě díky tomu jubileu, které dneska je, jsme na radnici dali všichni hlavy dohromady a výsledkem je instalace na tomto jiném místě v Bělehradské ulici," říká místostarosta MČ Praha 2, Jaroslav Šolc. 

"Přišel náš kolega z radnice Petr Tomíšek společně s Ivo Pospíšilem a vymysleli, že by se ta deska umístila tady v Radosti, kde v té prodejně Mejla Hlavsa nějakou dobu v 90. letech prodával gramofonové desky," dodává Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

Pamětní desku připomínající gramofonovou desku navrhla designérka a výtvarnice Zuzana Lednická. Ta je mj. držitelkou Českého lva za nejlepší filmový plakát.

"Je to médium, které je úzce spojené s hudbou, která je úzce spojena s Mejlou. Zároveň se tam dostal i jeden motiv a to je ten zvuk. Záznam zvuku trochu jinak. A to je to vlnění od toho středu, což jsem si do toho dosadila, že to je takové čeření stojatých vod okolí," řekla Zuzana Lednická, designérka. 

Městská část si Milana Mejlu Hlavsu chce připomenout také po rozvolnění vládních opatření a to formou koncertu v některém z parků v městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu