• Načítám...
>

Praha 2 se připojila k celorepublikové sbírce potravin

  • 24. dubna 2021,
  • 17:33,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Také Praha 2 se připojila k celorepublikové sbírce potravin. Ve spolupráci s potravinovou bankou připravila akci, v rámci které mohli lidé darovat trvanlivé potraviny, ale také drogerii a další potřebné věci. Tentokrát vybrané zboží pomůže také lidem zasaženým pandemií koronaviru.

Reklama

Městská část Praha 2 se letos poprvé připojila k celorepublikové sbírce potravin. Lidé tak mohli v sobotu 24. dubna do sbírky přispět. Stačilo přinést jakékoliv trvanlivé potraviny v jakémkoliv množství a odevzdat je do velkého stanu, který byl připraven na náměstí Míru.

"Lidé mohou přinášet jakékoli trvanlivé potraviny nebo jakoukoli drogerii nebo hygienické prostředky, prostředky pro malé děti, například pleny, vlhčené ubrousky, kosmetiku," říká Věra Doušová, ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj. 

Přímo z náměstí Míru pak organizátoři potraviny převezli do nejbližší potravinové banky, kde pracovníci potraviny kontrolují a rozdělují. O následnou distribuci potřebným cílovým skupinám se postarají odběratelské neziskové organizace. Akce se konala pod záštitou místostarostky Prahy 2 Alexandry Udženija a radní Renáty Kašické.

"Umožňujeme lidem, aby sem přinesli buď něco ze svých zásob, když to třeba někdo přehnal se zásobami v jarním lockdownu, ale zároveň mohli přinést třeba něco ze svých oblíbených obchůdků," říká Renáta Kašická, radní MČ Praha 2. 

"My jsme tady společně s mou dcerou Sofinkou, která mi v tom dnes celý den pomáhala, tak jsme přinesly třeba i dětské pleny, dětskou výživu, piškoty, různé hygienické potřeby, toaletní papír, ale samozřejmě i trvanlivé potraviny. A já jsem se snažila ty trvanlivé potraviny nakoupit tak, aby to mělo i nějakou výživovou hodnotu," dodává Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2. 

Darované potraviny se přes organizace dostanou k lidem, kteří to nejvíce potřebují. Nejčastěji jde o matky samoživitelky, osamělé seniory nebo rodiny v krizi. Celonárodní sbírka je organizovaná potravinovými bankami ve všech krajích republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu