• Načítám...
>

V parcích a ulicích Prahy 2 rostou nové stromy

  • 26. dubna 2021,
  • 18:42,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

Městská část Praha 2 vysadí letos v ulicích a parcích více než 50 nových stromů. Jejich dosadbou chce zkvalitňovat životní prostředí a zároveň čelit horku. Mezi novými stromy se objeví například břízy, borovice ale také jabloně.

Reklama

Pravidelné vysazovaní stromů probíhá ve druhé městské části i letos. Stromy přibývají nově v parcích a doplňují se také aleje v ulicích. Výsadbou jsou významně sníženy dopady dopravy na životní prostředí Prahy 2. Dvojka je totiž dopravou nadměrně zatížena. Starost o dostatek zeleně a stromů je tak jednou z priorit místního vedení.

"My se tady nacházíme zrovna v Riegrových sadech, kde bude jedenáct nových stromů. Bude to třeba bříza, javor nebo to bude i krásná jabloň, která nádherně kvete, tu mám strašně ráda. Já musím říct, že za tu dobu, co jsem na radnici MČ Praha 2, jsme vysadili jsme přes tisíc nových stromů. A říká se, že svět je krásnější, když politici sází stromy a my chceme ten svět krásnější na Praze 2. Nejen pro nás, ale i pro naše děti, proto ty stromy každoročně sázíme," řekla místostarostka MČ Praha 2, Alexandra Udženija (ODS).

Dalšími místy, kde se Praha 2 rozhodla stromy vysadit, jsou například Havlíčkovy sady, Lumírovy sady neb třeba Folimanka. Tam rozkvete nový javor mléč a akát. Celkem se parky rozrostou o třicet nových dřevin. Dvacet tři jich pak zkrášlí tamní ulice. Týká se to zejména Americké, ulice Jana Masaryka, Albertova nebo ulice Španělské. Tady můžete obdivovat celou novou alej - osm okrasných hlohů obecných.

"Městská část získala do správy městské parky koncem devadesátých let minulého století. Ty parky byly naprosto v dezolátním stavu. Stromy byly neprořezané, keřové patro přerostlé, byly všelijak poškozené. Od té doby se o to staráme a pokládáme to za velmi důležité," doplnil radní pro životní prostředí a místostarosta MČ Praha 2, Václav Vondrášek.

Praha 2 ročně vysadí desítky stromů. Z městského rozpočtu na to vyčlenila přes 1,3 milionu korun. Nové stromy nahrazují zpravidla ty, které byly odstraněny z důvodu poškození či onemocnění. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu