• Načítám...
>

Novoměstská radnice zve do galerie a na výstavy

  • 30. dubna 2021,
  • 16:52,
  • PRAHA 2,
  • Lenka Castillo

Pestrý program připravuje pro návštěvníky Novoměstská radnice. Za dodržování protiepidemických opatření by sem lidé mohli přijít na koncerty, výstavy nebo třeba na oblíbený veletrh starožitného zboží. Jak budou konkrétní akce vypadat, kdy a v jakém režimu budou probíhat, zjišťoval náš štáb.

Reklama

Novoměstská radnice připravila i tentokrát pro své návštěvníky zajímavý program. Navštívit můžete zdejší galerii nebo výstavy. 

"Tohle se týká hlavně věže Novoměstské radnice, která ukáže návštěvníkům expozici v bytu věžníka historie Nového Města, která je až nahoře na ochozu. Vezmu-li to cestou dolů, tak v galerii bude výstava základních uměleckých škol, které za ten rok pandemie připravily takovou zvláštní výstavu, co všechno se dá udělat během online výuky," sdělil Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Novoměstská radnice takto uměleckým školám vychází vstříc vzhledem k tomu, jak jejich činnost utrpěla v důsledku pandemie. Výstavu je možné navštívit každý den mimo pondělí od 10:00 do 18:00 hodin. Další výstava je k vidění v přízemí radnice, tentokrát o židovské obci na Královských Vinohradech. V plánu jsou podle ředitele Novoměstské radnice i jiné akce.

"My doufáme, že co se týče koncertů, budeme pokračovat v některých koncertech, které jsou streamované nebo přenášené rozhlasem. Co se týče veletrhů antik, jeho jarní běh byl posunut předběžně do druhé poloviny září. Budeme doufat, že ta situace se zlepší natolik, že budou moci přijít návštěvníci a podívat se na krásné staré věci a případně si některé nakoupit a odnést domů," doplnil Albert Kubišta.

Samotné koncerty probíhají ve velkém sále s dobrou akustikou. Koncert už tu měly například Sestry Havelkovy nebo houslový virtuos Jaroslav Svěcený. V souvislosti s opatřeními má radnice již osvědčený systém z loňska. Její návštěva by tak měla být pro každého příjemným strávením času.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu