• Načítám...
>

Praha 2 vybavuje školy novou výpočetní technikou

  • 11. června 2021,
  • 15:38,
  • PRAHA 2,
  • Jan Varga

Praha 2 vybavuje své základní školy zbrusu novou výpočetní technikou. V rámci programu Dvojka digitální, si mohly školy vybrat potřebné vybavení ve výši zhruba sedm set tisíc korun. Celkem vedení městské části na program uvolnilo sedm miliónů korun.

Reklama

Městská část Praha 2 začala vybavovat své základní školy novou, moderní, výpočetní technikou. Na základní škole Kladská si například z rukou vedení městské části převzali žáci zbrusu nové notebooky. Praha 2 jich pro školu pořídila dvě desítky.

„Notebooky byly v permanenci teď rok, protože děti je měly rozpůjčované domů, takže je dáváme dohromady. I při výuce normální, což doufáme, že bude, tak je ta mobilní počítačová učebna hojně využívána a my máme už přichystánu nabíjecí skříň už na další učebnu, takže se nám to velmi hodí," uvedla Kateřina Vávrová, ředitelka školy.

Městská část zřizuje celkem deset základních škol. Každá z nich mohla využít nabídku na nákup potřebného vybavení v hodnotě zhruba sedmi set tisíc korun.

„Samozřejmě, že ta distanční výuka, která probíhala poměrně dlouhou dobu, tak vylikvidovala všechnu tu techniku, která tady byla doteď, takže školy velmi oceňují to, že teď dostávají techniku novou. Vždy jsme to nechávali na těch ředitelích společně s jejich IT specialisty, protože oni nejlépe vědí, co aktuálně potřebují a co ocení jejich žáci,“ konstatovala Jana Černochová, starostka Městské části Praha 2.

Školy tedy žádaly o nákup nových notebooků, interaktivních tabulí, a dokonce také v jednom případě škola žádala o rekonstrukci celé počítačové učebny. Pro další se pak vyvíjí speciální docházkový systém.

„Hardware, ten určitě stihneme dodat do konce tohohle školního roku, myšleno tím opravdu do konce školního roku včetně srpna, jak by vám potvrdil každý ředitel školy. Co se týká potom toho docházkového systému, tak ten je teď v projektové fázi, ale měl by se stihnout do konce kalendářního roku, alespoň to předpokládám," doplnil Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2.

S nápadem školy vybavit novou výpočetní technikou přišlo vedení městské části už před pandemií covidu. Distanční výuka pak ukázala, co by mohly školy v rámci své výuky dobře využít. Na Dvojku digitální, jak se program jmenuje, vyčlenila městská část celkem sedm miliónů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu