• Načítám...
>

Praha 2 se prezentuje na výstavě Udržitelná Praha 2021

  • 16. června 2021,
  • 9:38,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Galerie Mánes patří výstavě Udržitelná Praha 2021. Na ní jsou prezentovány udržitelné projekty, které se v hlavním městě plánují. Ty má i druhá městská část, která zde prezentuje svůj projekt na proměnu parku Folimanka.

Reklama

Ve výstavní síni Mánes probíhá výstava Udržitelná Praha 2021 a svoje místo tady má i druhá městská část. Ta tu představuje proměnu parku Folimanka.

"My se tady chlubíme naším projektem, který já doufám, že v příštím roce uskutečníme. A to je volnočasový areál v parku Folimanka. Přímo pod Nuselským mostem, kde jsme dlouhou dobu přemýšleli, co tam udělat. Protože tam opravdu jakákoliv zeleň, tráva je těžko udržitelná, pod tím mostem. A tak jsme se rozhodli i na základě soutěže, že tam uděláme volnočasový areál," popisuje místostarostka Prahy 2, Alexandra Udženija.

Proměnu mají na starosti architekti ze studia Loxia. Ti chtějí, aby byla Folimanka navštěvovaná jak v létě, tak i v zimě a vyžití tu našly všechny generace.

"V létě tam najdeme plochu na cvičení, najdeme tam vodní prvek. Je tam hřiště na pétanque, umístili jsme tam tři pevná grilovací místa, a pak je tam velká multifunkční plocha, která v létě umožní pořádání koncertů, jarmarků, případně tam děti mohou řádit na odrážedlech, tříkolkách. A jelikož v centru té plochy bude nově umístěna plocha skateboardisty, tak jsme tam udělali i malinkou betonovou U-rampičku," říká hlavní architektka studia Loxia, Jana Mastíková.

No a v zimě bude tato plocha patřit kluzišti a bruslařům. Na výstavě proběhlo i vyhlášení soutěže: Zelená architektura, kdy občané druhé městské části zasílali fotografie.

"Toho co je zaujme v rámci životního prostředí, hlavně zeleně v ulicích, nejen to co dělá městská část, ale to co dělají právě občané Prahy 2, jejich sousedé. Dostali jsme mnoho fotek, krásných zelených fasád, rabátek, květináčů," dodává Alexandra Udženija.

Autorky tří nejinspirativnějších fotografií pak byly odměněny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu