• Načítám...
>

Vedení Prahy 2 darovalo krev

  • 22. července 2021,
  • 14:35,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Vedení druhé městské části, a někteří úředníci, měli dostaveníčko ve Všeobecné fakultní nemocnici. Na zdejším, transfuzním oddělení darovali krev.Ta je totiž v letních měsících ještě nedostatkovější než obvykle. Radnice chce tímto způsobem motivovat i nové dárce.

Reklama

Na transfuzní oddělení, Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, přišli zástupci druhé městské části, aby tu darovali krev. Příkladem šla i Jana Černochová, starostka MČ Praha 2. 

"Na dvojce jsme už z toho letního darování krve udělali tradici. Všeobecná fakultní nemocnice je významný subjekt na našem území, spolupracujeme s Všeobecnou fakultní nemocnicí. A tohle je prostě taková maličkost, kterou každý, zdravý občan České republiky může přispět k tomu, aby v těch letních měsících bylo dost krve," konstatovala  Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Po vzoru starostky darovali krev i někteří úředníci městské části. Nebo třeba také radní Michal Zuna.

"V letních měsících je obecně v nemocnicích nedostatek krve a já vítám, že my už jsme využili té příležitosti v minulém roce. Politici, úředníci z dvojky, aby darovali ve Všeobecné fakultní nemocnici krev. Já si myslím, že pokud člověk může, tak by to určitě měl brát jako samozřejmost," uvedl Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

Že je léto pro transfuzní oddělení složité období, potvrzuje i lékařka Veronika Hanzíková.

"Lidé jsou často na dovolených. Z toho pak plynou různá omezení z hlediska darování. Je vyšší aktivita klíšťat. Po klíštěti přisátém, dárce také nemůže darovat jeden měsíc. A co se týká tohoto aktuálního léta, tak situace je komplikovanější ještě v souvislosti s tou aktuální epidemiologickou situací. Kdy vlastně ty odložené operační výkony se přesouvají do léta, a tím pádem je větší potřeba krve," vysvětlila Veronika Hanzíková, lékařka transfuzního oddělení.

Rádi tu tak uvítají dlouhodobé i nové dárce. Aktuálně je nejpotřebnější skupina A negativní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu