• Načítám...
>

Praha 2 spustila participativní rozpočet

  • 19. srpna 2021,
  • 13:06,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Začátkem srpna spustila Praha 2 svůj historicky první, participativní rozpočet. Nápady na vylepšení života na dvojce, mohou lidé zasílat až do 4. října. Hlasování a následná realizace projektů bude probíhat v příštím roce.

Reklama

Začátkem srpna spustila Praha 2 svůj historicky první, participativní rozpočet. Nápady na vylepšení života na dvojce, mohou v těchto dnech posílat nejen obyvatelé městské části, ale také všichni, kdo zde pracují či Prahu 2 jen navštěvují.

"Dáváme tím možnost starousedlíkům, místním občanům, lidem, kteří rádi tráví svůj čas na území naší městské části, aby se podíleli na jejím rozvoji. Já od toho, sama osobně, očekávám doplnění toho veřejného prostoru o nějaké drobné vybavení," uvedla Renáta Kašická, radní MČ Praha 2.

Projekt se nachází v první fázi. V té mohou lidé zasílat, až do 4. října, své návrhy na vylepšení Prahy 2, a to prostřednictvím webových stránek: www.dobrynapadprodvojku.cz. 

"Tam v záložce PODAT PROJEKT si můžete prostudovat všechna pravidla, která jsou potřebná dodržet. To nejdůležitější pravidlo asi je, že se ten jejich nápad musí týkat pozemku nebo majetku svěřeného do správy městské části Praha 2. Protože jenom tak je městská část schopná, nějakým způsobem garantovat to, že ten vítězný projekt případný, pokud vzejde z toho hlasování, může být realizován," upozornila Renáta Kašická, radní MČ Praha 2.

Ověřit si, zda se jedná o majetek městské části, můžete prostřednictvím Mapového portálu na webových stránkách Prahy 2. Radnice má na realizaci projektů participativního rozpočtu vyčleněno celkem 5 miliónů korun.

"Finanční limity jsou nastaveny velice široce. To znamená: je to od pouhých dvaceti tisíc až po velice štědrých jeden a půl miliónu na jeden projekt. Takže je možnost skutečně podávat od úplně maličkatých, drobných věcí, jako je třeba hmyzí hotel až po skutečně nějaký úplně nový, herní prvek a jeho vybudování," doplnila Renáta Kašická, radní MČ Praha 2.

Hlasovat o nejlepší návrhy budou moci obyvatelé Prahy 2 od ledna příštího roku. Vítězné návrhy budou následně realizovány.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu