• Načítám...
>

Praha 2 darovala hasičům běžecký trenažér

  • 24. srpna 2021,
  • 9:40,
  • PRAHA 2,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští hasiči dostali od Prahy 2 běžecký trenažér. Městská část každoročně hasičům přispívá ze svého rozpočtu. V minulých letech takto pořídila například člun či další potřebné vybavení.

Reklama

Pražští hasiči mají nový běžecký trenažér. Darem ho dostali od Prahy 2 na jejímž území sídlí centrála Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy.

"Trenažér slouží standardně k fyzické přípravě členů jednotek, protože hasiči musí mít fyzickou zdatnost. Jsou pravidelně testováni na tu fyzickou zdatnost a v každé směně mají dvě hodiny fyzické přípravy. A protože tady nemáme žádnou tělocvičnu a někam na sportoviště, zde není žádná možnost se dostat, tak musíme mít sportoviště přímo na stanici. To je jediná možnost to mít vybaveno stroji tohoto typu," konstatoval Luděk Prudil, ředitel HZS hl. m. Prahy.

Městská část pravidelně hasičský sbor podporuje. Každý rok ze svého rozpočtu uvolní finanční prostředky, které věnuje například na nákup potřebného vybavení.

"My jsme již dříve dávali určité dary. Například v loňském roce to byl tento člun, který je určen pro záchranu osob na vodních tocích, ať už je to Vltava nebo v případě rozvodnění tak i na toku Botič," upozornil Michal Zuna, radní MČ Praha 2.

"Praha 2 nemá dobrovolné hasiče, spoléhá na ty profesionální. Spolupracujeme už dlouhé roky a každý rok se snažíme jim nějakou formou pomoci z našeho rozpočtu nákupem něčeho, co si oni řeknou. Probrali jsme tady s panem ředitelem i nějakou možnost poskytování služebních bytů, protože i to je nějaká forma pomoci samosprávy právě lidem, na které spoléháme. Z hlediska jejich profesí vždycky, když se něco děje a my odtamtud utíkáme, tak oni tam jdou a zachraňují nás," dodala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2 .

V předchozích letech věnovala městská část také například dvě vysoušecí skříně. Ty pomohou vysušit čtyři hasičské zásahové obleky včetně bot a rukavic za dvě hodiny.

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu