• Načítám...
>

Tělocviky v Praze 2 budou učit profesionální trenéři

  • 26. srpna 2021,
  • 14:57,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Praha 2 spouští v novém školním roce pilotní program "Profesionální trenéři v tělocviku". Zapojí se do něho celkem dvacet tříd z prvního stupně základních škol, zřizovaných městskou částí.

Reklama

Pandemie Covidu 19 nás všechny o pohyb připravila. Hlavně děti se naučily trávit více času doma, často před monitory svých počítačů. Druhá městská část se pokusí v nejmladších žácích zase rozproudit chuť ke sportu. 

"My jsme pro ně připravili, ve spolupráci se Sport Akademií projekt, kterému říkáme-Profesionální trenéři v tělocviku. A bude to vlastně pro děti z prvního stupně, pro dvacet tříd z prvního stupně znamenat to, že budou chodit tito profíci do hodin tělesné výchovy," konkretizovala Jana Černochová, starostka MČ Praha 2.

Na deseti základních školách, které Praha 2 zřizuje, nastane tělocviková revoluce a děti si vyzkouší atletiku, gymnastiku, míčové hry, bojové sporty a třeba kickbox. 

 "Naším záměrem je přinést do hodin tělocviku nový impuls a předávat ten sport jako fenomén, radostnou formou dětem tak, aby je to bavilo," vysvětlil Jan Hnilička, hlavní trenér Sport Academy Czech republic.

Žáci si navíc budou moci v praxi vyzkoušet sporty, kterým by se mohli věnovat i mimo školu. 

 "Já jsem velmi rád, já to kvituji, mně se to líbí, protože sport jako takový, do škol patří. Je to určitá úleva i učitelům na prvním stupni, když profesionál příjde do hodin. Jsem velmi rád, že jsme se mohli potkat tady na školním hřišti u Smetanky, který jsme zrekonstruovali. I to je taková symbolika. Dnes tu jsou učitelé středních škol. Napříč tady trénují na další školní rok, tak je to takový hezký, že to zapadá," konstatoval Jan Kolář, místostarosta MČ Praha 2.

"Já mohu jen říci, že jsem velmi spokojena a musím říci, že i nadšena, že toto sportoviště, které vzniklo vedle naší školy, je pro tělesnou výchovu, ale nejen pro tu, i pro volnočasové aktivity," doplnila Hana Vítová, ředitelka ZŠ a MŠ Na Smetance.

Program si zatím studenti budou užívat v prvním pololetí a pokud se osvědčí, počítá Praha 2 s jeho pokračováním.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu